Κατερίνα Στεφανίδη: «Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί…»

Ξέσπασε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά από το περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου στον Βόλο, όπου δέχθηκε παρατηρήσεις για τη διατροφή και τα κιλά της.

«Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του Εμμανουήλ Καραλή. Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους», έγραψε η 34χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης.

Η ανάρτησή της αναλυτικά:

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση με την ελπίδα να βοηθήσω έναν άνθρωπο. Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; Μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.

Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Όχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Όχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Όχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.

Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή. Επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του. Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και πόσο να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;

Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; Ή η κάθε γυναίκα ή άντρας, αθλήτρια ή αθλητής που δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον καθένα που δίνει την ανεπιθύμητη γνώμη του; Σκέφτομαι συχνά πως μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Αυτούς τους ανθρώπους; Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ. Αλλά περισσότερο προσπαθώ να μην σκεφτώ. Να μην σκεφτώ πόσα ταλαντούχα παιδιά σταμάτησαν τον αθλητισμό γιατί είχαν έναν τέτοιο προπονητή να τους λέει ότι δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί ζυγίζουν 1 κιλό παραπάνω.

Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του Εμμανουήλ Καραλή. Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
2 Απριλίου, 2025
Στη Βαρσοβία για το άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Νίκος Δένδιας
2 Απριλίου, 2025
Ντόναλντ Τραμπ: «Δασμοί ύψους 20% στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
2 Απριλίου, 2025
Χατζηδάκης: Μεγάλη δεύτερη ευκαιρία στη μεσαία τάξη για τη ρύθμιση του «κόκκινου» ιδιωτικού χρέους
2 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Τι λέει η έκθεση πραγματογνώμονα της οικογένειας Παπαγγελή
2 Απριλίου, 2025
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-0: Στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι»
2 Απριλίου, 2025
Απεργία 9 Απριλίου: Την κοινή συμμετοχή τους αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας
2 Απριλίου, 2025
Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες για αποχώρηση Μασκ
2 Απριλίου, 2025
Στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο Χακάν Φιντάν
2 Απριλίου, 2025
Αντσελότι: Ποτέ δεν σκέφτηκα να εξαπατήσω την εφορία
2 Απριλίου, 2025