Ν. Κεραμέως: Χτυπάμε την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία – Έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας

Για την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και το πώς επηρεάζει το ωράριο των εργαζομένων απάντησε στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως λέγοντας ότι είναι ένα μέτρο που ξεκίνησε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο «χτυπάμε την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία».

Παράλληλα η υπουργός δήλωσε ότι επιδίωξη είναι να μην υπάρχουν αδήλωτες υπερωρίες ενώ χαρακτηριστικά όπως είπε και «η ίδια η ΓΣΕΕ είχε ζητήσει την ψηφιακή κάρτα». Αναφορικά με το εάν χαρίζεται μια ώρα στη βιομηχανία που αφορά το χρόνο προετοιμασίας η κα Κεραμέως απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που είχε ορίσει ο Άρειος Πάγος από το 1965 λέγοντας ότι «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με ότι ίσχυε».

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αναμένεται να επεκταθεί και στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης γεγονός για το οποίο, όπως είπε, θα υπάρξει διαβούλευση πριν. H ίδια τόνισε ότι «έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας» κάτι που φαίνεται από τα πρόστιμα. «Έχουμε 40 εκατ. ευρώ το χρόνο εισπράξεις από πρόστιμα από τους ελέγχους που γίνονται από την επιθεώρηση εργασίας» τόνισε η κα Κεραμέως.

«Fake news η εξαήμερη εργασία»

Η κα Κεραμέως τοποθετήθηκε και στο θέμα της εξαήμερης εργασίας λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς το ως άλλο ένα fake news. «Το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας» σημείωσε η υπουργός Εργασίας υποστηρίζοντας ότι το νέο μέτρο αφορά πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και 7 ημέρες συνεχόμενα.

Όπως είπε αυτή η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμείβεται συν 40%, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία. «Όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο» σημείωσε η υπουργός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αποσύρει την ανάρτηση για τον Ιωνά Καρούση η παλαιστινιακή παροικία
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ακολούθησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος
5 Οκτωβρίου, 2024
Η Κακοκαιρία «Cassandra» χτυπά την κεντρική και νότια Εύβοια: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία «Cassandra»: Η πορεία των καταιγίδων που θα επηρεάσουν Αττική και Βοιωτία
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία: Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος αγνοούμενος φύλακας
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη στη Ρόδο διεθνώς διωκόμενος για απάτη αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
5 Οκτωβρίου, 2024
Απόστολος Γκλέτσος: Με 32 υπογραφές υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά κατά Κασσελάκη
5 Οκτωβρίου, 2024
Σκοτείνιασε ο ουρανός στην Αττική – «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για καταιγίδες σε δυτικά και βόρεια
5 Οκτωβρίου, 2024
Όλυμπος: Επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματία
5 Οκτωβρίου, 2024
«Safe Youth»: Πώς θα λειτουργεί το «panic button» για νέους που τίθεται σε λειτουργεία σε λίγες μέρες
5 Οκτωβρίου, 2024