Μπελέρης: Μου δόθηκε άδεια να παρευρεθώ στην καθαίρεσή μου από δήμαρχος Χειμάρρας και όχι για να ορκιστώ

«Το παζλ μεθοδεύσεων, που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα, συμπληρώθηκε» αναφέρει στην πρώτη του δήλωση, μετά την καθαίρεσή του από δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντης Μπελέρης.

Το σχέδιο του Ράμα, όπως υποστηρίζει, «ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας», επισημαίνοντας πως «αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Αναλυτικά η δήλωση Ευρωβουλευτή ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη
«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- συμπληρώθηκε. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψη μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου.

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειαστηκε επισης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας.

Στο Δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εντάσεις σε εκλογικά τμήματα – Κλήθηκε η αστυνομία
6 Οκτωβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 16χρονο που λήστεψε ανήλικους
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πήγε να ψηφίσει ντυμένος στα πράσινα και με αφίσες του Αντρέα Παπανδρέου
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοβαρό τροχαίο στην Πέλλα
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ LIVE: Πάνω από 167.000 πολίτες ψήφισαν έως τις 14:00
6 Οκτωβρίου, 2024
Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Ελπίζω ο γιος μου να μην κάνει ποτέ τέτοια σκ…»
6 Οκτωβρίου, 2024
Βούλα Κεχαγιά: Το κομβικό σημείο θα είναι η διενέργεια του συνεδρίου
6 Οκτωβρίου, 2024
Παύλος Γερουλάνος: Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά
6 Οκτωβρίου, 2024
Λάρισα: Βρέθηκε σορός μέσα σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς
6 Οκτωβρίου, 2024
Ενδοοικογενειακή βία: «Μου έριξε γροθιά στην κοιλιά ενώ ήμουν έγκυος»
6 Οκτωβρίου, 2024