Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε λίγες ώρες θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (θα έχουν τετ α τετ απόψε στις 23:00).

Εχθές ο πρωθυπουργός, είχε συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους που βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής τόσο του Τζο Μπάιντεν όσο και του Ντόναλντ Τραμπ και στη συζήτηση που έκανε με έναν παλιό γνώριμο της Ελλάδας τον πρώην Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρτ έθεσε τα διπλωματικά όρια απέναντι στους γείτονές μας και κυρίως τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός, εξήγησε στην συζήτηση με τον Ντάνιελ Σπέκχαρτ γιατί σε αυτή τη χρονική στιγμή η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρεί ούτε την πρώτη σελίδα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Θύμισε ότι εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο το φάντασμα του εθνικισμού το οποίο αποτελεί συχνό πολιτικό φαινόμενο στα Βαλκάνια και έχει καταστροφικές συνέπειες όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη ιστορία.

Τόνισε λοιπόν, ότι η χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, για όλες τις χρήσεις, είναι θεμελιώδης στη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη.