Κώστας Αρβανίτης: Έγκλημα στα προγράμματα απεξάρτησης

«Το νομοσχέδιο τεμαχίζει τα θεραπευτικά προγράμματα, καταργεί το δικαίωμα των χρηστών να επιλέξουν τη θεραπεία τους και βάζει σε μεγάλη εργασιακή επισφάλεια τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Κώστας Αρβανίτης, αντιπρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς στο ΕΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και από διαδικτυακή συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Βασίλη Γρετσίστα και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κολοκάθη, την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-κέλυφος, κενό περιεχομένου, καθώς αφήνει ανοιχτές τόσο τις διαδικασίες και την ουσία της θεραπείας, όσο και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ο νέος Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ) που προωθεί η κυβέρνηση, καταργεί το δικαίωμα του χρήστη να επιλέξει τη θεραπεία που θέλει να ακολουθήσει, αν δηλαδή αυτή θα είναι “στεγνή” ή “μείωσης της βλάβης”, δηλαδή πρόγραμμα υποκατάστασης» σημείωσε.

Ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος υπήρξε για χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ και μέχρι το 2017 αντιπρόεδρος του φορέα, ως ευρωβουλευτής έχει επανειλημμένα συναντήσει εκπροσώπους εργαζομένων και έχει ακούσει τις κραυγές αγωνίας για το μέλλον των προγραμμάτων αυτών, αλλά κυρίως για το μέλλον χιλιάδων οικογενειών, που δεν θα έχουν πλέον τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες να επωφεληθούν, όπως τόσες οικογένειες επί δεκαετίες έκαναν, βρίσκοντας κατανόηση, υποστήριξη και θεραπεία μέσα στα προγράμματα 18 ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, ΜΕΘΕΞΙΣ, και ΔΙΑΠΛΟΥΣ.

«Στην Ευρώπη δώσαμε μεγάλες μάχες και πετύχαμε τελικά να πείσουμε τις πολιτικές ομάδες για τη διατήρηση και ρητή ανάδειξη των στεγνών προγραμμάτων στην ενωσιακή πρωτοπορία. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα της επιλογής στη θεραπεία, αλλά και για τις θέσεις εργασίας που το νομοσχέδιο αφήνει σε εκκρεμότητα», τονίζει ο Κ. Αρβανίτης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοβαρό τροχαίο στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης
18 Οκτωβρίου, 2024
Εννιά νεκροί στον Λίβανο: Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες και τέσσερεις μαχητές της Χεζμπολάχ
18 Οκτωβρίου, 2024
Ουκρανία: Έλαβε 20 τεθωρακισμένα από τη Γερμανία
18 Οκτωβρίου, 2024
Πειραιάς: Οι λιμενεργάτες εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ που μετέφερε πολεμοφόδια για το Ισραήλ
18 Οκτωβρίου, 2024
Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Τα συμπεράσματα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στη
18 Οκτωβρίου, 2024
Μπορέλ: Ο Γιαχία Σινουάρ στεκόταν εμπόδιο στην κατάπαυση του πυρός
18 Οκτωβρίου, 2024
Tέλος στις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο ζητά ο Μακρόν
18 Οκτωβρίου, 2024
Κιμ Γιονγκ Ουν προς Ν. Κορέα: Θα χρησιμοποιήσουμε βία, άνευ όρων και χωρίς δισταγμό
18 Οκτωβρίου, 2024
ΠΟΥ: «Οργανισμός Υγείας λέει ότι το Ισραήλ δεν επιτρέπει σε ειδικευμένους ιατρούς να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας»
18 Οκτωβρίου, 2024
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα στην Κεφαλονιά
18 Οκτωβρίου, 2024