«Δεν ήθελε να χαθούν τα ζώα του» – Όσα ισχυρίζεται ο άνδρας που φέρεται να πετάξει πέτρες στο ελικόπτερο κατάσβεσης

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Άνω Άκρια στην Κρήτη, καθώς ένα ελικόπτερο φέρεται να δέχθηκε επίθεση από κτηνοτρόφο της περιοχής.

Ο κτηνοτρόφος ήρθε σε επικοινωνία με το cretalive που μετέδωσε αυτή την είδηση για να πει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

Όπως υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος ουδέποτε εξαπέλυσε επίθεση κατά του ελικοπτέρου. Αυτό που προσπαθούσε να κάνει ήταν να προστατέψει τα ζώα του.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η φασαρία και ο αέρας τρόμαξε τα ζώα του και προσπαθούσε να τα συγκεντρώσει σε ένα σημείο, καθώς έτρεχαν πανικόβλητα. Έτσι προσπαθούσε με χειρονομίες να απομακρύνει το πυροσβεστικό ελικόπτερο για να ηρεμήσουν τα ζώα του.

Όπως αναφέρει δεν ήταν ο μόνος που έπαθε ζημιά, δίπλα του υπάρχει ένας αμπελουργός που έχει επιτραπέζια σταφύλια σε αμπέλι και έβλεπε να καταστρέφεται η σοδειά του από το πέρασμα του αεροπλάνου. Περιμένει όλο αυτό το διάστημα τα ζώα του να γεννήσουν κι ένα πέταγμα του αεροπλάνου ήταν αρκετό να χάσει τους κόπους του. Θα μπορούσαν όπως λέει να τον είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα ώστε να τα απομακρύνει και να μην υποστεί αυτή τη ζημιά ενώ με την ευκαιρία ζήτησε από την πυροσβεστική να βγάλει μερικά αυτοκίνητα να κάνουν αυτοψία στην περιοχή και να δουν ποιοι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων έχουν αφήσει ξερά και άκοπα τα χόρτα τους και ευθύνονται για τις μεγάλες πυρκαγιές που προκαλούνται από τη συνεχιζόμενη αμέλεια των ιδιοκτητών γης.