Στους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων η Μαρία Σάκκαρη

Επόμενος αντίπαλος για την Μαρία Σάκκαρη θα είναι η Ουκρανή Μάρτα Κόστγιουκ, που άφησε εκτός με 2-0 σετ (7-6(3), 6-2) την Κλάρα Μπουρέλ.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε εύκολα 2-0 σετ (6-2, 6-1) την Γιουάν Γιουέ, στους «32» του μονού στο τένις γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να προκρίνεται στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Σάκκαρη βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να μην αντιμετωπίζει δυσκολία ενάντια στην Γιουάν Γιουέ (Νο.40), καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη – πρόκριση για τον τρίτο γύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Σάκκαρη με παθιασμένο παιχνίδι, έφτασε στο break που ήθελε και – αν και βρήκε μικρή αντίσταση από την Κινέζα- κατέκτησε το πρώτο σετ, παίρνοντας τα games που έκανε σερβίς και κάνοντας break στο φινάλε του, για την κατάκτησή του με 6-2.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια ήταν σαρωτική και κατάφερε με 6-1 στα game να κάνει το 2-0 και να πάρει την πρόκριση για τους «16» σε ένα παιχνίδι που κράτησε 65 λεπτά.

Με τρία break στο 2ο, 4ο και 6ο game, η 29χρονη αθλήτρια δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο της, η οποία παρά την προσπάθεια της παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Σάκκαρη. Αποτέλεσμα που δίνει στην ίδια το εισιτήριο για τους «16» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην καριέρα της.