Πρωτάθλημα Νέων 420-470: Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τους καλύτερους νέους ιστιοπλόους της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 420 & 470 2024 / 2024 420 & 470 Junior European Championships στη Θεσσαλονίκη το οποίο διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου 2024 και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο εν λόγω πρωτάθλημα με τα σκάφη που αγωνίστηκαν να ανέρχονται σε 176 τύπου 420 και 46 τύπου 470. Ο συνολικός αριθμός των αθλητών που συμμετείχαν ανήλθε στους 444 οι οποίοι συνοδεύονταν από 73 προπονητές και αρκετούς συνοδούς των αποστολών αντιπροσωπεύοντας 21 διαφορετικές χώρες από ολόκληρη την υφήλιο.

Αγωνιστικά ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική εβδομάδα για τους ιστιοπλόους που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο. Πραγματοποιήθηκαν 12 αγώνες για τους στόλους των 420 και όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες για την κατηγορία 470 στη διάρκεια των έξι ημερών που διήρκησαν οι αγώνες. Με τις καιρικές συνθήκες να εναλλάσσονται, οι νεαροί ιστιοπλόοι κλήθηκαν αρκετές φορές να επιδείξουν τις δεξιότητές τους και το υψηλό τους αθλητικό επίπεδο στον υδάτινο στίβο. Αναφορικά με τις γαλανόλευκες συμμετοχές, η χώρα μας κατέκτησε αρκετά μετάλλια τόσο χρυσά όσο και ασημένια σε όλες τις  κατηγορίες – δείχνοντας τη δυναμική της και αισιοδοξώντας για το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά στις διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις και ανταπεξέρχεται στα υψηλά στάνταρ, τα οποία απαιτούνται από αντίστοιχα πρωταθλήματα, έχοντας πλέον εδραιώσει τόσο τη θέση του Ομίλου, όσο και της πόλης της Θεσσαλονίκης στον Παγκόσμιο χάρτη Ναυταθλητικών Διοργανώσεων.

Η φιλοξενία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 420 & 470 2024 από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, έρχεται σε συνέχεια πολλών μεγάλων διοργανώσεων τις οποίες έχει αναλάβει και ολοκληρώσει ο Ν.Ο.Θ. με ιδιαίτερη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 15 πρωταθλήματα έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του, γεγονός που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη των Παγκόσμιων Οργανισμών στις υποδομές, την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει ο Ν.Ο.Θ.. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πιο πρόσφατες διοργανώσεις που φιλοξένησε ο Όμιλος μας:

  • J24 World Championship Thessaloniki 2023
  • Optimist European Championship 2023
  • 2022 EurILCA 6 Youth European Championships
  • 2021 Tornado Worlds

 

Η Διοίκηση του Ομίλου ευχαρίστησε τους συνεργάτες – χορηγούς του Πρωταθλήματος, οι οποίοι για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας. Συγχαίρει τα πληρώματά του, που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ευρύτερη οικογένεια του Ν.Ο.Θ., αθλητές και προπονητές όλων των κατηγοριών, μέλη του Ομίλου, φίλους και γονείς οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση του Πρωταθλήματος.