Χαλκιδική: Ο «Ρώσος» και το πρόσωπο-κλειδί στην αιματηρή συμπλοκή σε beach bar

Η υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή από την ΕΛ.ΑΣ. και έχει ζητηθεί η συνδρομή (σ.σ. σε επίπεδο πληροφοριών) της βουλγαρικής αστυνομίας, την ώρα που 4 από τους συλληφθέντες προετοιμάζουν τις απολογίες τους καθώς κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο 55χρονος Βούλγαρος, αφανής μέτοχος καταστήματος εστίασης – μπαρ στον Χανιώτη Χαλκιδικής, είναι το πρόσωπο «κλειδί» για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16/8).

Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα που προκάλεσε το επεισόδιο μέσα στο μαγαζί αποτελούνταν από 7 υπηκόους Βουλγαρίας, όλοι τους μέλη εγκληματικής ομάδας στη γειτονική χώρα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη εκτιμούν πως οι 7 πήγαν αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδιο στο beach bar, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν γκλομπ και σπρέι πιπεριού.




Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στην ομάδα των 7 Βουλγάρων που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο, είναι κι ένας πολύ γνωστός στη γειτονική χώρα ποινικός. Πρόκειται για άτομο με το ψευδώνυμο «Ρώσος», που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών στη Σόφια και άλλες περιοχές της Βουλγαρίας.