Σικελία: Ντοκουμέντο από τη βύθιση του υπερπολυτελούς γιοτ

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους έξι αγνοούμενους στη Σικελία μετά το ναυάγιο του υπερπολυτελούς γιοτ στα ανοιχτά του Παλέρμο.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικλ Λιντς και ο πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ.

Οι δύο φίλοι με τις οικογένειές τους διασκέδαζαν στο υπερπολυτελές γιοτ του Μπλούμερ «Bayesian», μήκους 56 μέτρων και αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Ντοκουμέντο

Ξαφνικά, ένας ανεμοστρόβιλος φέρεται να έπληξε την περιοχή λίγο πριν από τις 05.00 το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το κατάρτι του πλοίου κι αυτό να βυθιστεί.

Μάλιστα, σε νέο βίντεο ντοκουμέντο, από κάμερα ασφαλείας άλλου σκάφους, φαίνεται το πολυτελές γιοτ να βυθίζεται μέσα σε ένα λεπτό στο σημείο που είχε αγκυροβολήσει.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων συνεχίζονται και οι επιζώντες, κάποιοι από τα κρεβάτια του νοσοκομείου, δεν σταματούν λεπτό να ρωτούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

15 διασώθηκαν, ένας νεκρός

22 άνθρωποι επέβαιναν στο Baysian. Οι 15 βγήκαν ζωντανοί από την τραγωδία. Ο σεφ του πληρώματος βρέθηκε νεκρός να επιπλέει δίπλα στο σκάφος.

Η 18χρονη κόρη του Λιντς, ο δικηγόρος του, Κρίστοφερ Μορβίλο και η σύζυγός του Νάντα είναι ανάμεσα σε αυτούς που ακόμα αγνοούνται.

Στις επιχειρήσεις εύρεσης των αγνοουμένων συμμετέχει και ειδικό κλιμάκιο δυτών από την Βρετανία, ενώ οι βρετανικές Αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ιταλικές.