Gisele Pelicot arrives in the Avignon court house, in Avignon, southern France, Thursday, Sept. 5, 2024. A woman allegedly drugged by her ex-husband so that she could be raped by other men while she laid unconscious, is expected to testify before a panel of French judges. (AP Photo/Lewis Joly)

Γαλλία: Συγκλονιστική κατάθεση της 72χρονης Ζιζέλ «παρουσία» 50 βιαστών της – «Ο κόσμος μου κατέρρευσε»

Επί δύο ώρες έδινε κατάθεση σε επιτροπή δικαστών η 72χρονη που ναρκωμένη έπεσε θύμα των οργανωμένων από τον σύζυγο, βιασμών της.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε», είπε η 72χρονη Ζιζέλ, καταθέτοντας στο δικαστήριο της Αβινιόν. Όλα όσα έχτισα με τον σύζυγό μου καταρρέουν. Τρία παιδιά, επτά εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι», είπε στην κατάθεσή της.

Η αστυνομία «μού έσωσε τη ζωή» « είπε, εξιστορώντας τη στιγμή που τον Νοέμβριο του 2020 οι ερευνητές της έδειξαν για πρώτη φορά τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια, ναρκωμένη από τον επί 50 χρόνια σύζυγό της που κινηματογραφούσε τους βιαστές τους οποίους είχε προσκαλέσει διαδικτυακά.

«Οι κατηγορούμενοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

«Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου, ενώ είμαι ναρκωμένη», κατακεραυνώνοντας τους κατηγορουμένους που υποστηρίζουν ότι δεν είχαν πρόθεση βιασμού αφού δεν γνώριζαν ότι το θύμα ήταν ναρκωμένο.

«Θυσιάστηκα το βωμό της ακολασίας. Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή. Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».

Στη συνέχεια η 72χρονη κάλεσε τους κατηγορούμενους να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.

«Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούν τις πράξεις τους. Οτιδήποτε άλλο είναι ανυπόφορο. Υπάρχει ήδη ένα αίσθημα αηδίας. Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, θα πρέπει να παραδεχτούν αυτό που έκαναν», υποστήριξε.

Η Ζιζέλ Πελικό, στα 72 της χρόνια αρνήθηκε την ανωνυμία που της προσέφερε η γαλλική δικαιοσύνη και απαίτησε «να γίνουν όλα δημόσια ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο».

H δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα με βασικό κατηγορούμενο τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, Ντομινίκ Πελικό. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται και 51 εκ των συνολικά 72 βιαστών.

Η φρίκη φέρεται, σύμφωνα με τους ερευνητές να ξεκίνησε το 2011, και συνεχίστηκε για δεκαετία.

Οι βιαστές «υπάκουαν στους κανόνες του συζύγου»

Οι άνδρες που προσκαλούνταν στο σπίτι του ζευγαριού στην Προβηγκία «δεν μπορούσαν να μιλήσουν δυνατά, έπρεπε να βγάλουν τα ρούχα τους στην κουζίνα, δεν μπορούσαν να φορούν άρωμα ή να μυρίζουν καπνό», ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν έως και μιάμιση ώρα σε ένα κοντινό πάρκινγκ για να δράσει πλήρως το υπνωτικό που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός για να νακρώσει τη γυναίκα του πριν από τους βιασμούς,

Ο σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών βιντεοσκόπησε τους βιασμούς κι έτσι η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει – σε διάστημα δύο ετών – την πλειοψηφία των 72 υπόπτων ηλικίας 22 έως 70 ετών.

Πριν από 4 χρόνια, ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη από αστυνομικούς σε ένα σούπερ μάρκετ να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα γυναικών. Σε περαιτέρω έρευνα ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο όπου εικονιζόταν η σύζυγός του, ναρκωμένη και αναίσθητη, να βιάζεται από αγνώστους.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στη νότια πόλη της Αβινιόν και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.