Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ – Συγχαρητήρια από τον Γερμανό Αντικαγκελάριο για την ελληνική οικονομία

Τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης με ορίζοντα τριετίας αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έφτασε στη ΔΕΘ όπου και θα μιλήσει το απόγευμα, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, ενώ θα αναφερθεί στις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα και με ποιο τρόπο θα το επιτύχει.

Πριν λίγο ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO και θα επισκεφθεί τα περίπτερα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε το περίπτερο της Γερμανίας – «Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα»

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα με τον Robert Habeck, Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός ειπε πως, «το γεγονός ότι έχουμε 130 εταιρείες παρούσες εδώ, ανοιχτές προς το κοινό για να εξηγήσουν τις δικές τους ιστορίες αλλά και τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς που έχουμε μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, είναι ακριβώς μια μαρτυρία προς το γεγονός ότι έχουμε οικοδομήσει ένα πολύ ισχυρό οικονομικό περιβάλλονμια πολύ ισχυρή διμερή οικονομική σχέση».

Πρόσθεσε πως προφανώς είναι αληθές ότι καθώς η Ελλάδα διερχόταν από τη δική της οικονομική κρίση, η Γερμανία είχε μια διαφορετική διαφορετική αντιμετώπιση από την ελληνική κοινή γνώμη. «Τώρα όμως η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ γοργά, που σημαίνει ότι παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες για τις γερμανικές εταιρείες ώστε να έχουν μια παρουσία στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα», είπε.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης οι γερμανικές εταιρείες έμειναν στην Ελλάδα, δεν έφυγαν, επένδυσαν, συνέχισαν να επενδύουν στη χώρα. «Άρα λοιπόν, αυτή η έκθεση είναι μια ευκαιρία να ενδυναμωθούν οι διμερείς οικονομικοί μας δεσμοί, να ταυτοποιηθούν νέες ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα διότι, όπως θίξατε άλλωστε, πρόκειται για μια παγκόσμια έκθεση – τέτοιες εκθέσεις δεν υπάρχουν σήμερα – για τον λαό της Θεσσαλονίκης και για όλους τους επισκέπτες, είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν τις γερμανικές εταιρείες και το τι πραγματικά κάνουν στην Ελλάδα».

Επίσης υπογράμμισε ότι σε διμερές επίπεδο υπάρχει μια αγαστή σχέση μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας και πως ο κ. Αντικαγκελάριος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ζητήματα πράσινης μετάβασης αλλά και κλιματικής αλλαγής. «Θα υπάρξουν πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα έχουμε σε επίπεδο του πώς θα καταστήσουμε πραγματικότητα την πράσινη μετάβαση χωρίς κανένα συμβιβασμό στους στόχους, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα και την εθνική ασφάλεια των βιομηχανιών, προστατεύοντας τους ανθρώπους που πλήττονται από την κλιματική κρίση σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Habeck συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ – Συγχαρητήρια από τον Γερμανό Αντικαγκελάριο για την ελληνική οικονομία
Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024