Δολοφονία τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: Οι υπόγειες σχέσεις του εκτελεστή με κατασκευαστές της Μυκόνου – Τα κίνητρα για το «συμβόλαιο θανάτου»

Τα μυστικά της Μυκόνου προσπαθούν να ξεκλειδώσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, όσον αφορά τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «συμβόλαιο θανάτου», είναι ήδη προφυλακισμένος, έπειτα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ωστόσο, για την Αστυνομία εκκρεμεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή στον 44χρονο φερόμενο εκτελεστή του τοπογράφου να τον «βγάλει από τη μέση». Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τις Οικονομικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., θα ερευνήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του 44χρονου προφυλακισμένου κυρίως στο νησί της Μυκόνου.

Οπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται πως τελικά δραστηριοποιείτο στη Μύκονο και μάλιστα σε εταιρείες που ασχολούνται με τις κατασκευές, αλλά και με το real estate στο νησί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 44χρονος είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και φαίνεται να συμμετέχει άτυπα στο σχήμα συνολικά τριών εταιρειών, οι οποίες λειτουργούν στο νησί με «μπροστινούς». Με ανθρώπους, δηλαδή, που φαίνονται ως νόμιμοι εκπρόσωποι, όμως δεν έχουν μετοχική σχέση με τις εν λόγω εταιρείες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις για το έργο και τους πραγματικούς μετόχους αυτών των εταιρειών, ωστόσο για να αποδώσουν καρπούς οι έρευνες και να αποκαλυφθούν τα πραγματικά εταιρικά σχήματα είναι απαραίτητη η συμβολή αρμόδιων τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία ειδικεύονται στα οικονομικά εγκλήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας, κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών ταξιδεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Νησί των Ανέμων πραγματοποιώντας ελέγχους, καθώς φαίνεται πως το κίνητρο του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου δεν ήταν άλλο από τις κατασκευές και τα οικόπεδα-«φιλέτα» στα οποία είχε ενεργό ρόλο, με νόμιμο πάντα τρόπο.

Κινητά τηλέφωνα

Την ίδια στιγμή, σημαντικές απαντήσεις στην αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας αναμένεται να δώσει το κινητό τηλέφωνο του φερόμενου δράστη της δολοφονίας, καθώς και τα δύο κρυμμένα επιχειρησιακά κινητά που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην ψευδοροφή του διαμερίσματος του 44χρονου. Ήδη, το προσωπικό κινητό του δράστη «δίνει» στους αστυνομικούς πολλές επαφές με ανθρώπους που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών για ενδεχόμενη σχέση τους με την εντολή δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου. Οι επαφές αυτές έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και αποκαλύπτουν εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του δράστη με τα κινητά τηλέφωνα των συγκεκριμένων προσώπων.

Όσον αφορά τα δύο χαρακτηριζόμενα και ως «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απαιτείται ακόμα χρόνος και δουλειά στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε αυτά βρίσκονται κλειδωμένα πολλά αρχεία και κατά συνέπεια χρειάζεται ανάκτηση δεδομένων, κάτι που αποτελεί μια χρονοβόρο διαδικασία. Ωστόσο ακόμα και αυτά φαίνεται πως δίνουν μια πρώτη κατεύθυνση στις έρευνες, καθώς οι ειδικοί των εργαστηρίων έχουν ήδη «ξεκλειδώσει» δεδομένα που περιλαμβάνουν χάρτες αλλά και σημειωμένες διαδρομές σε GPS. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συσχετίσουν αυτές τις διαδρομές τόσο με την προπαρασκευή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, όσο και με τους ανθρώπους που έδωσαν την εντολή εκτέλεσης του θύματος.

Συνεργός

Το τρίτο κομμάτι της έρευνας που τρέχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αφορά τον συνεργό του 44χρονου φερόμενου ως δράστη. Με δεδομένο το γεγονός πως τα δύο πιστόλια αλλά και το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία δεν έχουν βρεθεί, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως ο 44χρονος είχε συνεργό που τον βοήθησε μετά τη δολοφονία στο Νέο Ψυχικό να τα εξαφανίσει.

Άλλωστε, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο καταγράφεται ο 44χρονος μετά τη δολοφονία να μπαίνει με το σκούτερ σε γκαράζ πολυκατοικίας στο Μαρούσι, όπου διαμένει συγγενικό του πρόσωπο, και στη συνέχεια να φεύγει με μοτοσικλέτα, η οποία του ανήκει. Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος φαίνεται να μπαίνει με ένα λευκό αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο γκαράζ, ενώ στη θέση του συνοδηγού καθόταν άλλο ένα άτομο, άγνωστο μέχρι στιγμής στις Αρχές. Λίγο μετά, το ίδιο λευκό αυτοκίνητο με οδηγό τον 44χρονο απομακρύνεται από το σημείο, ακολουθούμενο όμως από το μαύρο σκούτερ, το οποίο οδηγούσε άτομο που φορούσε κράνος και γάντια και κατά συνέπεια δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του.