Τρένο έσερνε γυναίκα για περίπου 40 μέτρα στη Λιβαδειά – Είχε πιαστεί στις πόρτες

Παρ’ ολίγον τραγωδία θα σημειωνόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, το Σάββατο (07/09), όταν μία επιβάτιδα «πιάστηκε» στις πόρτες του τρένου και παρασύρθηκε, στην προσπάθειά της να αποβιβαστεί από αυτό.

Όλα συνέβησαν όταν ο μηχανοδηγός έκλεισε τις πόρτες και πήγε να βάλει μπροστά το τρένο, πριν αυτή προλάβει να κατέβει. Μάλιστα, η γυναίκα βρισκόταν μαζί με τα παιδιά της.

Ο μόνος λόγος που σώθηκε ήταν ότι άλλοι επιβάτες του τρένου ξεκίνησαν να φωνάζουν «βοήθεια, σταματήστε» στον μηχανοδηγό.

Ο πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, κατήγγειλε πως η αμαξοστοιχία συνέχισε κανονικά την πορεία της με την εγκλωβισμένη στην ανοιχτή πόρτα γυναίκα, για τουλάχιστον 50 μέτρα, πριν τελικά ακινητοποιηθεί από τις φωνές όσων παρακολουθούσαν το περιστατικό.

Η αμαξοστοιχία συνέχισε το ταξίδι της προς Θεσσαλονίκη σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά τελικά ο μηχανοδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει στον επόμενο σταθμό μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα.

Μηχανοδηγός και επόπτης συνελήφθησαν προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε στον επόμενο σταθμό με την αστυνομία να περνά χειροπέδες στον μηχανοδηγό και στον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε να υποβληθούν σε έλεγχο μέθης, όπου βγήκαν αρνητικοί και αφέθηκαν ελεύθεροι.