Κ. Αρβανίτης: Τα κόμματα πρέπει να παράγουν πολιτική και όχι εσωστρέφεια

Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές για την προεδρία που θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου, μίλησε στο OPEN ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης.

“Το πρώτο θετικό είναι ότι δεν είχαμε διαρροές. Τα στελέχη κρατούν τη σοβαρότητά τους. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε αποτέλεσμα και από δω και πέρα πάμε σε κανονική δημοκρατική διαδικασία γιατί δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μένει ακέφαλο”, είπε αρχικά ο κ. Αρβανίτης.

Τον τελευταίο μήνα δεν είχαμε σαφή γραμμή για να μπορέσουμε να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, η λογική της εσωστρέφειας δεν μας επέτρεπε να εκτελέσουμε το πολιτικό σχέδιο για το οποίο έχουμε λάβει εντολή”, πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης “το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι η έκθεση Ντράγκι, το πώς θα πάει η Ευρώπη, η πτώχευση της Ευρώπης και αυτό θα έπρεπε να είναι το κυρίαρχο πολιτικό θέμα, πώς οι πολιτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια ιστορία η οποία είναι στο σπίτι του καθενός. Έχουμε πρόεδρο τον Όρμπαν, έχουμε επίθεση της Ακροδεξιάς, έχουμε δύο πολέμους. Κανονικότητα είναι τα κόμματα να επιτελούν το έργο τους, να παράγουν πολιτική και όχι να παράγουν εσωστρέφεια.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως “έχει το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία”, ενώ για την παραίτηση της Βούλας Κεχαγιά ανέφερε ότι “έκανε εξαιρετική δουλειά και περιμένω τα μέλη της πολιτικής γραμματείας να μη δεχθούν αυτή την παραίτηση”.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι πρέπει να τοποθετηθεί στα όργανα και να πει την γνώμη του και την άποψή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Αρβανίτης:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δένδιας: Με καινοτομία, νέες τεχνολογίες και νέα Δομή Δυνάμεων προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση
16 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Η συγκάλυψη είναι η ειδικότητά του»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Μείζον πολιτικό ζήτημα η ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοσύνης»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Γάζα: Νεκροί Παλαιστίνιοι αστυνομικοί από ισραηλινό βομβαρδισμό
16 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Σημείο αναφοράς οι πραγματογνωμοσύνες που θα μπουν στη δικογραφία»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: 1.300 σεισμοί από την 1η Φεβρουαρίου
16 Φεβρουαρίου, 2025
«Κλείδωσαν» οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας την ερχόμενη εβδομάδα στο Ριάντ
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά
16 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η ΝΔ επιχειρεί «μπάζωμα παντού», στην Ελλάδα και την Ευρώπη
16 Φεβρουαρίου, 2025