Ισχυρή κακοκαιρία σήμερα: Τι ώρα θα βρέξει στην Αθήνα – Πού θα είναι έντονες οι καταιγίδες

Οκαιρός αλλάζει και δύσκολη μέρα αναμένεται σήμερα με την κακοκαιρία να σαρώνει την Ελλάδα. Τι ώρα θα βρέξει στην Αθήνα – Πού θα είναι έντονες οι καταιγίδες.

Κακοκαιρία έφτασε στην Ελλάδα και θα χτυπάει τη χώρα για τις επόμενες ώρες, καθώς ο καιρός αλλάζει.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Στην Αθήνα αναμένονται καταιγίδες από το μεσημέρι έως το απόγευμα.

Βροχερός και άστατος είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Χαλκιδικής.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις στα Νέα Μουδανιά, ενώ πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι μέσα στην πόλη. Καταιγίδες σημειώθηκαν στη Σιθωνία και στην Κασσάνδρα.

Σε πολλά σημεία των επαρχιακών δρόμων συγκεντρώθηκαν νερά, οπότε η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών. Χαμηλές είναι η ταχύτητες στην επαρχιακή Σιθωνίας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε έναν χάρτη που δείχνει τις περιοχές που θα είναι πιο έντονα και λιγότερα έντονα οι βροχές και οι καταιγίδες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 19-09-2024

Στο Ιόνιο, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.