Στη φυλακή 51χρονος με σχιζοφρένεια – «Αγαπώ το παιδί μου αλλά θα μας σκοτώσει», λέει η μητέρα του

Ψυχικά ασθενής ένας 51χρονος με ιστορικό βαρύ και επαναλαμβανόμενες κρίσεις αποφασίστηκε να οδηγηθεί χθες στην φυλακή και να εκτίσει 6 μήνες, μετά την επίθεση στην 90χρονη μητέρα του, αντί να οδηγηθεί σε ψυχιατρείο. Της επιτέθηκε και την χτύπησε στο κεφάλι την ώρα που εκείνη κοιμόταν γιατί δεν του έγραφε το σπίτι.

Χθες δικάστηκε στο Αυτόφωρο για την επίθεση στην 90χρονη. Αναστάτωνε με τις φωνές του τα δικαστήρια, εξύβριζε την έδρα , ενώ και τις τρεις φορές που του όρισε δικηγόρο το δικαστήριο, απέρριψε τους συνηγόρους.

Η 90χρονη αδύναμη να περπατήσει, με βοήθεια το μπαστούνι της και με χαμηλή φωνή προσπαθούσε να εξηγήσει στο δικαστήριο όσα περνά στα χέρια του γιου της, σύμφωνα με το gegonotanews.

Ο 51χρονος χτυπά με το μπαστούνι την μητέρα και τον 60χρονο αδελφό του που πρόσφατα μετακόμισε από την Γερμανία, στον Βόλο. «Το θέλω το παιδί μου, αλλά το φοβάμαι. Θα μας κάνει μεγάλο κακό» είπε η μητέρα του. Όταν την χτύπησε βγήκε στην γειτονιά και φώναζε σε βοήθεια . Μια γειτόνισσα της έβαλε πάγο στο κεφάλι και ο δεύτερος γιός της κάλεσε την αστυνομία. Χθες στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι o 51χρονος αναζήτησε την τύχη του στην Γερμανία, καταδικάστηκε για ληστεία και έκανε στη φυλακή δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Με την βοήθεια της οικογένειάς του επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Φέρτε μου τα φάρμακά μου, δεν μπορώ να βγω στην πιάτσα και να λένε ότι χτύπησα την μάνα μου», φώναζε στο δικαστήριο με την έδρα να παρακολουθεί τις κινήσεις του.

«Το θέλετε να κάνω, να σας σκοτώσω όλους εδώ μέσα που λέτε ότι χτύπησα την μάνα μου;».

Η μητέρα του είπε πως επί 23 χρόνια ζει δίπλα στο παιδί της την κατάσταση που όλοι έβλεπαν στο δικαστήριο.

«Αν μείνει ελεύθερος , θα μας κάνει κακό, θα μας σκοτώσει», είπε και ο αδελφός του κατέθεσε ότι όλη μέρα τους απειλεί και τους κλέβει, με την μητέρα του να είναι το μεγάλο θύμα.

Ο 51χρονος καταδικάστηκε σε 18 μήνες, θα εκτίσει τους έξι και τους υπόλοιπους 12 δεν θα πλησιάζει το σπίτι της μητέρας του ούτε στα 50 μέτρα.