«Η κατάσταση έχει ξεφύγει» – Τι λέει η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τη χρήση κινητών στο σχολείο

Για τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την κυβέρνηση και αφορούν μεταξύ άλλων τη χρήση κινητών στα σχολεία μίλησε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας το πρωί της Πέμπτης 19/9. Όπως τόνισε η κατάσταση με τα τηλέφωνα έχει ξεφύγει και εστίασε στη μονοήμερη αποβολή που πήρε ένα παιδί στην Πάτρα.

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον μαθητή έλαβε χώρα σε σχολείο στη Μαγούλα (Καστρίτσι Δ.Ε. Ρίου) και η απόφαση της αποβολής ελήφθη δόθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου, με τους γονείς του παιδιού να μιλούν για εξάντληση της αυστηρότητας και καταχρηστική συμπεριφορά της διευθύντριας.

«Τα μέτρα αυτά έχουν καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα. Η νομοθεσία είναι σαφής, απαγορεύεται η χρήση κινητού μέσα στο σχολείο», σχολίασε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Όπως τόνισε η κα Πιερρή, η νομοθεσία είναι αυστηρή για τους εξής λόγους: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό και αποσπάται η προσοχή τους από το μάθημα, βιντεοσκοπούν εν ώρα μαθήματος, αναρτούν στα social media και πολλές φορές γίνεται εργαλείο εκφοβισμού».

Οι γονείς του μαθητή από την πλευρά τους προχώρησαν σε καταγγελία εναντίον της διευθύντριας, κάνοντας λόγο για «καταχρηστική συμπεριφορά» από μέρους της.

«Η χρήση του κινητού έγινε απλά για να το κλείσει την ώρα που δεν είχανε μάθημα. Οφείλαμε για την προστασία του ανήλικου προχωρήσαμε σε κάποια καταγγελία και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θέλουμε να ρωτήσουμε πραγματικά, τι ακριβώς συνέβη, αν έγινε χρήση πραγματική του περιστατικού την ώρα του μαθήματος ή όχι, και αν το μετρό της αποβολής επιβλήθηκε τιμωρητικά» σημείωσε η διευθύντρια.