Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η RECYCOM ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία RECYCOM, θέτοντας σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, έχουν τοποθετηθεί 17 μοβ μεταλλικοί κάδοι σε επιλεγμένα κεντρικά καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές εκτός αυτής. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη και αξεσουάρ, όπως ζώνες και τσάντες, που δεν χρειάζονται πλέον.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέσω της πρωτοβουλίας, ενισχύεται η οικολογική συνείδηση των πολιτών και προωθείται η αξία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα. Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς. Ο ρουχισμός επίσης διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές. Η RECYCOM διαχειρίζεται τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα στις εγκαταστάσεις της για τη δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα:

– Το εκπαιδευμένο προσωπικό της RECYCOM επισκέπτεται εβδομαδιαία τους κάδους για τη συλλογή των προϊόντων. Τα ρούχα και τα υποδήματα μεταφέρονται σε αποθήκες όπου γίνεται διαλογή και διαχείριση.

– Σε περιόδους αυξημένης κίνησης, η RECYCOM αυξάνει τα δρομολόγια αποκομιδής για να αποτρέψει την υπερφόρτωση των κάδων.

– Μέρος από τα ρούχα και τα υποδήματα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με κοινοτικές αρχές, κοινωνικά παντοπωλεία και άλλους φορείς. Τα υπόλοιπα εξάγονται σε συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης για επανάχρηση ή αξιοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.

Τι δεν ρίχνουμε στους κάδους:

Για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος και η σωστή διαχείριση των ειδών που συλλέγονται, οι πολίτες δεν πρέπει να τοποθετούν στους κάδους λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα και παπούτσια, χαλιά, γυαλί, χαρτί, μεταλλικά στοιχεία και απορρίμματα. Η τοποθέτηση τέτοιων ειδών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία της ανακύκλωσης και στη διαλογή των υλικών.

Οι μοβ κάδοι ανακύκλωσης έχουν σχεδιαστεί με ενισχυμένα υλικά για να αντέχουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, η στιβαρή κατασκευή τους εξασφαλίζει ότι παραμένουν στη θέση τους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μετακίνησής τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος και αντικατοπτρίζει το όραμά της για έναν κόσμο όπου η προστασία του περιβάλλοντος συνυπάρχει με την κοινωνική υπευθυνότητα.