«Μιλάμε για κινητά ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στα σχολεία», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μίλησε το πρωί της Παρασκευής 20/9 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Σταύρος Τριλυράκης. «Το να μιλάμε για κινητά λειτουργεί αποπροσανατολιστικά» τόνισε.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Σταύρος Τριλυράκης αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο έξαρσης της βίας ανηλίκων και για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το να μιλάμε για κινητά, ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στο σχολείο, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Δεν είναι το βασικό πρόβλημα αυτό».

Υποστήριξε πως η απαγόρευση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου είναι ένα επίμετρο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν εστιάζει σε μέτρα πρόληψης αλλά σε μετρά καταστολής» και έδωσε σαν παράδειγμα την απουσία παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναφερόμενος στην έξαρση βίας, τόνισε πως «δεν γεννάται μέσα στα σχολεία, αλλά έρχεται από την κοινωνία».

«Όταν οι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες, οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, την θέση του κηδεμόνα αναλαμβάνει το κινητό, η τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα, οπότε θα υπάρχουν τέτοια θέματα» δήλωσε.

Τέλος σχετικά με την επιθετικότητα των ανηλίκων είπε πως θεωρεί ότι ξεκινάει, επειδή «τα παιδιά δεν βλέπουν μέλλον. Βλέπουν μια κοινωνία βασισμένη στην αδικία, την ανισότητα, την άδικη κατανομή πλούτου και βλέπουν μπροστά τους εμπόδια. Η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται μακροπρόθεσμα» και σημείωσε «η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα σωστά μέτρα».