Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε οδηγό που παρέσυρε 55χρονη, ενώ οδηγούσε μεθυσμένος – «Ένιωθα νηφάλιος, συγνώμη»

Ποινή φυλάκισης 6 ετών επιβλήθηκε στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε 55χρονη γυναίκα σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Μουρνιών, στα Χανιά τον Μάιο του 2020.

Κατά της διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, αφού προηγουμένως είχε καταναλώσει τρία ποτήρια κρασί και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του απέδωσε το δυστύχημα στον κακό φωτισμό του δρόμου και σε τεχνικά προβλήματα και κακοτεχνίες του οδοστρώματος. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από τον κατηγορούμενο να εξηγήσει πως δεν αντιλήφθηκε ότι η διαχωριστική νησίδα του δρόμου βρισκόταν στα δεξιά του.

Κλήθηκε επίσης να απαντήσει και για τα αποτελέσματα του αλκοτέστ στο οποίο επιβλήθηκε από τους αστυνομικούς της τροχαίας, με την μέτρηση να δείχνει 1.22 αλκοόλ στο αίμα του. Ο κατηγορούμενος απάντησε πως είχε πιει νωρίτερα, αλλά αισθανόταν νηφάλιος.

Εν τέλει, το Τριμελές Εφετείο, ομόφωνα τον έκρινε ένοχο όπως και στην πρώτη δίκη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Πηγή: flashnews