Πολάκης: Από μια τραυματική εμπειρία κανείς δεν βγαίνει εντελώς αλώβητος, αλλά θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βγαίνω νικητής

Στον ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων, Zarpa Radio 89,6, μίλησε ο Παύλος Πολάκης.

«Το να είσαι στην κεφαλή είναι αλλιώς, αν και χωρίς ομάδα δεν κάνει τίποτα. Αλλά η κεφαλή είναι επίσης αυτή που ανοίγει δρόμους και την κρίσιμη στιγμή παίρνει αποφάσεις» ανέφερε με νόημα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων, τον νομό όπου εκλέγεται βουλευτής, Zarpa Radio 89,6.

Ερωτηθείς για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως «από μια τραυματική εμπειρία κανείς δεν βγαίνει εντελώς αλώβητος, αλλά θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βγαίνω νικητής». Πρόσθεσε δε πως είχε δίκιο για όλα όσα έχει γράψει (σ.σ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως επί το πλείστον), αλλά κάποιοι τα προσέλαβαν ως κριτική στην ηγεσία και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα του 2023 σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία ανέφερε ότι ήταν πράγματι ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη σημειώνοντας πώς πίστευε ότι «θα είχε διείσδυση στην νεολαία και την ικανότητα να επεκτείνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι «η πολιτική δεν είναι one man show, είναι ομάδα και θέλει αρχηγό που συντονίζει την ορχήστρα και πολιτικό επιτελείο. Αυτό το πράγμα δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να το συγκροτήσει. Δυστυχώς κάλυψε, ακόμα και πολύ σωστά πράγματα τα οποία εκφώνησε σε συγκεντρώσεις, η τεράστια υπερπροβολή της προσωπικής του εικόνας στα social media. Η κοινωνία έβλεπε τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά δεν τον άκουγε γιατί τον κάλυπτε όλη αυτή η ιστορία».

Έκανε δε λόγο για «βλακείες της τελευταίας στιγμής των δικών μας αλλά και για όλη τη διαδρομή που ακολουθήσουν στο όνομα του να διεκδικήσουμε το Κέντρο» στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. «Το θέμα είναι το πώς κερδίζεις το Κέντρο γιατί είναι μια θολή και απροσδιόριστη έννοια. Το Κέντρο πάει πάντα με αυτόν που φαίνεται πιο ισχυρός. Στη ζωή τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, η λύση όμως έχει χρώμα, είναι είτε συντηρητική είτε προοδευτική, δεν υπάρχει κεντρώα λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρο αντιπολιτευτικό λόγο και περιφερειακή ανασυγκρότηση, να αποκτήσει χαρακτηριστικά ισχυρής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει κυβέρνησης». σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ Πολάκης είπε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει βαρύτατο τραυματισμό στο συλλογικό υποσυνείδητο με τη χρεοκοπία του 2010, με όλη τη συμμετοχή του ειδικά από τη σημιτική περίοδο στην χρεοκοπία της χώρας. Από αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ. Το κενό αντιπολίτευσης θα καλυφθεί, η ιστορία απεχθάνεται το κενό. Κι εγώ θέλω να το καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών δήλωσε: «Όποιος θέλει ας έρθει, αλλά προγραμματικά. Ο απογευματινός τους ίσκιος νομίζουν πως είναι το πολιτικό τους μπόι. Ο κόσμος που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει, δεν έχει πάει αλλού. Αλλά δεν θα περιμένει για πολύ. Θα επανακάμψει όμως, αν δει αλλαγή».

Διαφωνώντας δε με όσους θέλουν τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει σε κανέναν να κατέβει. Εγώ προσπαθώ να φεύγω μπροστά και να είμαι πάνω από αυτά». Αναφέρθηκε ωστόσο και στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ειδικότερα, ο βουλευτής Χανίων διαπίστωσε πως ο κύκλος του νεοφιλευθερισμού κλείνει και ο κόσμος αποζητά την πολιτική αλλαγή. Σε αυτό το σημείο, αναφερόμενος στις τομές που προτείνει σημείωσε πως «Δεν μιλάμε για επανάσταση. Εξάλλου ορισμένα από αυτά που προτείνω, τα έκανε ο Καραμανλής μετά το 1974 κάτω από την πίεση της μεταπολίτευσης και αναγκάστηκαν δεξιές κυβερνήσεις να τα κάνουν. Και φαίνεται το πόσο πίσω έχουμε πάει από το γεγονός ότι το 2024 μιλάμε για τα ίδια πράγματα σαν αναγκαίο όρο επιβίωσης της κοινωνίας».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
FIFA: «Καμπάνα» 6 μηνών στον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δασκάλα βίασε 16χρονο και τον έβαλε μεθυσμένο να την επιστρέψει σπίτι οδηγώντας
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο – Οι αποφάσεις της κυβέρνησης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νέα Μουδανιά: Έρευνα μετά από καταγγελία για θανάτωση σκύλου
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Άνδρας απειλεί να πέσει από πολυκατοικία στη Λάρισα
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Του έστησαν ενέδρα, τον ξυλοκόπησαν και τον έκλεψαν
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Γερουλάνος: Μπορώ να εξασφαλίσω την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Ιράν: Δημόσια εκτέλεση δύο ανδρών για τη δολοφονία ενός αστυνομικού
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Οι φλόγες κατευθύνονται προς τα Τρίκαλα
30 Σεπτεμβρίου, 2024