Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση

Διαφάνεια και τέλος της ταλαιπωρίας «υπόσχεται» στους μελλοντικούς οδηγούς οχημάτων η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο των δράσεων οι οποίες σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών της, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί οι οποίοι θέλουν να προγραμματίσουν τη θεωρητική και πρακτική τους εξέταση, καθώς και όσοι νυν οδηγοί επιθυμούν να προβούν σε επέκταση διπλώματος, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι από οποιαδήποτε από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισέρχονται από το “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο (smart phone), το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://drivingexams.attica.gov.gr και να επιλέγουν την ημέρα και ώρα θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης οδήγησης την οποία επιθυμούν.

Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών» αναπτύχθηκε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με τη συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών για την επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο. Τα δε αιτήματα για ραντεβού εξέτασης υποψηφίων οδηγών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης ξεπερνούν ήδη τις 4.700.

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως το 62,2% των ραντεβού που κλείστηκαν από τις σχολές οδηγών αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τις περιοχές πραγματοποίησης των εξετάσεων, η πλειοψηφία αφορά τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Δυτική Αττική.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ανοιχτή η εθνική οδός
1 Οκτωβρίου, 2024
Μητσοτάκης στη Βουλή: Ναι, το 2025 η Ελλάδα θα έχει επιτέλους Κτηματολόγιο – Έναν ακριβή χάρτη, χωρίς παραθυράκια ανομίας
1 Οκτωβρίου, 2024
Αυτές είναι οι 11 ανατροπές στις συντάξεις – Αποκαλύπτει ο Αλέξης Μητρόπουλος
1 Οκτωβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε 12χρονος στη Χαλκιδική: Συνελήφθη ένας 13χρονος και ο πατέρας του
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο 29χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας ήταν μαζί με άλλα 11 άτομα στα κρατητήρια
1 Οκτωβρίου, 2024
Εξαγοράσιμη ποινή τριών ετών στον Ανδρέα Πάτση για το πόθεν έσχες
1 Οκτωβρίου, 2024
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024
1 Οκτωβρίου, 2024
Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγονάκι της – Το σπάνιο σύνδρομο της κόρης της
1 Οκτωβρίου, 2024
Κέρκυρα: Μάνα και κόρη πνίγηκαν στο Σιδάρι μέσα σε υψηλό κυματισμό
1 Οκτωβρίου, 2024