Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούν τα εναέρια μέσα, ενώ ισχυρές παραμένουν και οι επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ανακόψουν τις πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες.

Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση στα Σοφιανά και στο Γελίνι, ωστόσο η γενικότερη εικόνα κρίνεται από την Πυροσβεστική σχετικά βελτιωμένη, παρά το γεγονός, ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί, μάλιστα, οι κάτοικοι στα Σοφιανά έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ρέθι.

Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών, της Κορινθίας.

Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με εστίες δυτικά της πυρκαγιάς στα όρια με την Αχαΐα προς Δερβένι – Ευρωστίνα, χωρίς ωστόσο η πυρκαγιά να έχει περάσει στην Αχαΐα, καθώς και ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος συνδράμουν οκτώ εναέρια μέσα και συγκεκριμένα πέντε ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παραλίγο σύγκρουση μαχητικών – Ρωσικό SU-35 πέρασε «ξυστά» από αμερικανικό F-16
1 Οκτωβρίου, 2024
Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μάχη σε πέντε πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
1 Οκτωβρίου, 2024
Σακελλαροπούλου από Λευκωσία: Θα συνεχίσουμε μαζί να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού της
1 Οκτωβρίου, 2024
Η Νέα Δημοκρατία ενεργοποιεί τον «Ασημένιο Εθελοντισμό»
1 Οκτωβρίου, 2024
18χρονος επιτέθηκε σε 17χρονο σε σχολείο της Πάτρας
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη για τη ζωή της δίνει 44χρονη γυναίκα που αυτοπυρπολήθηκε στα Ιωάννινα
1 Οκτωβρίου, 2024
Μειωμένη η τιμή της κιλοβατώρας τον Οκτώβριο στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ
1 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν τσαντάκι με διαμάντια από δοκιμαστήριο εμπορικού κέντρου
1 Οκτωβρίου, 2024
Η ολλανδική KLM αναστέλλει τις πτήσεις προς το Ισραήλ έως το τέλος του έτους
1 Οκτωβρίου, 2024
Μέση Ανατολή: «Το Ιράν ετοιμάζει πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ»
1 Οκτωβρίου, 2024