Κώστας Αρβανίτης: Σταματήστε τον πόλεμο

Μέσω ανακοίνωσής του, ο Κώστας Αρβανίτης καλεί την ΕΕ να “αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να επιβάλει κυρώσεις στο Τελ Αβίβ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

Η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο δεν θα είναι μικρής έκτασης, όπως αφήνουν να εννοηθεί τις πρώτες ώρες μετά την έναρξή της. O στόχος του Νετανιάχου είναι να δημιουργήσει μια παράνομη ζώνη κατοχής στην περιοχή. Αυτή η επιχείρηση θα προκαλέσει νέες εκατόμβες θυμάτων, θα παρατείνει τον ξεριζωμό χιλιάδων και από τις δύο πλευρές και θα φέρει πιο κοντά τη γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Μπροστά σε αυτούς τους κινδύνους, που δεν απέχουν πολύ ούτε χρονικά ούτε γεωγραφικά από τη δική μας χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθεί -όπως και στο δεύτερο κρίσιμο μέτωπο, τον πόλεμο της Ουκρανίας- στην ουρά των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να επιδιώκει τη δική της στρατηγική αυτονομία. Ανέχεται σιωπηλά τα εγκλήματα που συντελούνται εδώ και χρόνια στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και δίνει λευκή επιταγή στην ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχίσει ατιμώρητη το σχέδιό της παραβιάζοντας όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Επιπλέον επιτρέπει στο Ισραήλ να επανασχεδιάσει μόνο του τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας επικίνδυνα προηγούμενα στην περιοχή. Μόλις πριν από λίγες μέρες ο Τούρκος Πρόεδρος πίεζε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης για αναγνώριση τουρκοκυπριακού κράτους επίσης αδιαφορώντας για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να επιβάλει κυρώσεις στο Τελ Αβίβ. Πρέπει να απαιτήσει την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας, να σταματήσει η επέκταση των παράνομων οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Όσο κι αν φαίνεται αδύνατο αυτή τη στιγμή, η μόνη λύση είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη προ του 1967. Μόνο με την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών θα αποκατασταθεί η ειρήνη και η ισορροπία στη Μέση Ανατολή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βορειοκορεάτης μετάνιωσε που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα και έκλεψε λεωφορείο να γυρίσει πίσω
1 Οκτωβρίου, 2024
Eurojackpot: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 67 εκατομμύρια ευρώ
1 Οκτωβρίου, 2024
Θρίλερ με τον θάνατο 31χρονης στις ΗΠΑ
1 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο στο Γαλαξίδι – Νεκροί δύο ηλικιωμένοι μετά από μετωπική σύγκρουση
1 Οκτωβρίου, 2024
«Το παιδί είναι πολύ φοβισμένο», λέει μητέρα μαθητή που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του
1 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! Αστυνομικός στραγγάλισε την έγκυο φίλη του
1 Οκτωβρίου, 2024
Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει C-130 για τον απεγκλωβισμό Κύπριων από Λίβανο
1 Οκτωβρίου, 2024
Χαλκιδική: 66χρονος κακοποίησε σεξουαλικά τον 8χρονο ανιψιό του
1 Οκτωβρίου, 2024
Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: Τι ισχυρίστηκε η νηπιαγωγός
1 Οκτωβρίου, 2024
Μέση Ανατολή: Live εικόνα από Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα
1 Οκτωβρίου, 2024