Μαρία Καρυστιανού – Ευρωκοινοβούλιο: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να σας χειραγωγήσει»

Στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της LEFT στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμετείχε σήμερα Τετάρτη η Μαρία Καρυστιανού, μετά από εισήγηση του Αντιπροέδρου της πολιτικής ομάδας Κώστα Αρβανίτη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές σχετικά με την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσολα, αναφορικά με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη της υπόθεσης του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η ίδια κάλεσε τους ευρωβουλευτές να μην αφήσουν το έγκλημα ατιμώρητο: «Το να ζούμε μαζί με τους ατιμώρητους υπεύθυνους για τον χαμό των παιδιών μας, είναι κάτι που δεν αξίζει σε κανέναν να βιώσει πλέον του θανάτου του παιδιού του. Μην το επιτρέψετε».

Η ίδια άλλωστε έκανε λόγο για διπλό έγκλημα, αναφερόμενη και στην «αδιανόητη κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του συμβάντος, αμέσως μετά ώστε να μην μπορέσουμε να διερευνήσουμε τα αίτια της έκρηξης που έκαψε 30 ανθρώπους ζωντανούς».

«Για ποιο λόγο να εμπλακεί μία κυβέρνηση και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία; Αυτή η κυβέρνηση είναι σίγουρα εμπλεκόμενη και στα δύο εγκλήματα και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της» επεσήμανε η Μαρία Καρυστιανού και συνέχισε:

«Θα μάθουμε την αλήθεια για τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος στη χώρα μας; Υπάρχει ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών και της τιμωρίας».

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε επίσης πως η ασυλία που έχουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα αποτελεί πληγή, ενώ όπως πρόσθεσε, είναι «ο λόγος διαιώνισης της διαφθοράς και έλλειψης καταλογισμού ευθυνών καθώς έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως ασπίδα προστασίας των υπόλογων υπουργών απέναντι στη δικαιοσύνη. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός του διορισμού των ανώτατων δικαστικών από την κυβέρνηση, οδηγεί σχεδόν πάντα σε αθώωση ή αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων που αφορά πολιτικά πρόσωπα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Γκουτέρες κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Ισραήλ
2 Οκτωβρίου, 2024
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Το σχέδιο της Αθήνας
2 Οκτωβρίου, 2024
Ισραήλ: «Ο λοχαγός Εϊτάν Ιτζχάκ Όστερ έπεσε στη μάχη στον Λίβανο»
2 Οκτωβρίου, 2024
Γκαγκάτσης: Τελικός κυπέλλου σε ζωντανό και γεμάτο ΟΑΚΑ
2 Οκτωβρίου, 2024
Νίκη Κεραμέως: Σταθερά κάτω από το 10% η ανεργία και τον Αύγουστο
2 Οκτωβρίου, 2024
Παύλος Μαρινάκης για ΚΥΣΕΑ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα
2 Οκτωβρίου, 2024
Μεντιλίμπαρ για Ολυμπιακός – Μπράγκα: Είναι η στιγμή να κάνουμε ένα βήμα μπροστά
2 Οκτωβρίου, 2024
Η κυβέρνηση της Αυστρίας υπέβαλε την παραίτησή της
2 Οκτωβρίου, 2024
Ο Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε ότι θα επανακαθορίσει τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ
2 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη 56χρονη που έκλεψε χρήματα από σπίτι στο οποίο εργαζόταν
2 Οκτωβρίου, 2024