Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Το σχέδιο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έγινε στην σκιά της μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσε το Ιράν το βράδυ της Τρίτης εναντίον του Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες και ΕΛ.ΑΣ ενώ ενημέρωση έγινε από τους καθ΄ύλην αρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ισραήλ, τι θα πρέπει να αναμένεται από εδώ και πέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καταρτισθεί σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες που βρίσκονται σε Λίβανο και Ισραήλ το οποίο και θα ενεργοποιηθεί, εάν αυτό απαιτηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: [email protected].

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εφόσον χρειαστεί και αποφασίστηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C- 130, ενώ ήδη βρίσκεται σε ετοιμότητα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή επιχείρησης απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών.

Στην ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει:

«Συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση. Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών.»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζονται οι υποδομές εξυπηρέτησης επισκεπτών στη Φαιστό
2 Οκτωβρίου, 2024
Βιασμοί στην Γαλλία: Ο ρόλος του Adrien στην υπόθεση Πελικό
2 Οκτωβρίου, 2024
Ο Αλί Χαμενεΐ καλεί Αμερικανούς και Ευρωπαίους να φύγουν από την Μέση Ανατολή
2 Οκτωβρίου, 2024
Τι λέει συγγενής του 26χρονου Έλληνα για την δολοφονία του στο Τελ Αβίβ
2 Οκτωβρίου, 2024
«Όχι» από τον Μπάιντεν σε μία ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
2 Οκτωβρίου, 2024
Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να τον σκοτώσει
2 Οκτωβρίου, 2024
P. Diddy: «Τα ονόματα που θα βγουν στη φόρα θα σας σοκάρουν» – Πάνω από 100 θύματα θα καταθέσουν αγωγές
2 Οκτωβρίου, 2024
Συγκλονίζει η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού που έπεσε θύμα βιασμού στην Αλεξανδρούπολη
2 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη ο 31χρονος που σκότωνε αδέσποτα στο Βόλο
2 Οκτωβρίου, 2024
G7: Μια διπλωματική λύση είναι ακόμη εφικτή στη Μέση Ανατολή
2 Οκτωβρίου, 2024