Κατάληψη, έπειτα από καταδρομική επίθεση στο κτήριο διοίκησης του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, από ομάδα κουκουλοφόρων, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 9.00, περίπου σαράντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισήλθαν στο κτίριο, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας ζημιές, ενώ προχώρησαν και σε κατάληψή του. Στο κτήριο, την ώρα της επίθεσης, βρίσκονταν διοικητικοί υπάλληλοι. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο ΕΜΠ

Σε κινητοποίηση προχωρά το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 10:00 στην Πρυτανεία του ΕΜΠ.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του σωματείου σε εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου στη «Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο., με στόχο την ανάδειξη των συνθηκών εργασίας στον χώρο της έρευνας, αλλά και την έκφραση δυσαρέσκειας για τη συμμετοχή του ιδρύματος σε συνεργασίες που όπως αναφέρει το σωματείο, ενισχύουν την ισραηλινή πλευρά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακολούθησε παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, τραυματισμοί και συλλήψεις μελών του σωματείου και κατάθεση μήνυσης από τον Πρύτανη, που οδήγησε σε δικαστική εξέλιξη με οκτώ πλημμεληματικές κατηγορίες.

Η παύση των δικαστικών διώξεων και η παύση της συμμετοχής των ΑΕΙ σε προγράμματα πολεμικών βιομηχανιών, η αύξηση της χρηματοδότησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι σταθερές σχέσεις εργασίας με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κόκκινα δάνεια: Νέα ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
3 Οκτωβρίου, 2024
Ιός Μάρμπουργκ: Η Ρουάντα ξεκινά κλινικές δοκιμές εμβολίου
3 Οκτωβρίου, 2024
Λίβανος: Νέες ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού
3 Οκτωβρίου, 2024
Λήξη συναγερμού για το ύποπτο αντικείμενο έξω από εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή
3 Οκτωβρίου, 2024
Η Ρωσία άρχισε να απομακρύνει πολίτες της από τον Λίβανο
3 Οκτωβρίου, 2024
Αιτωλοακαρνανία: Συλλήψεις ανηλίκων για επεισόδιο ενδοσχολικής βίας
3 Οκτωβρίου, 2024
Σχέδιο «Κόσμος»: Επέστρεψαν από τη Βηρυτό 38 Κύπριοι και 22 Έλληνες – Τα μέτρα που εξετάζονται για το ενδεχόμενο προσφυγικής κρίσης
3 Οκτωβρίου, 2024
Με νέες εκπαιδεύσεις διεξάγεται ο 11ος κύκλος του Project Future της Πειραιώς
3 Οκτωβρίου, 2024
Cenergy: Εξουσιοδότηση ΓΣ στο ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
3 Οκτωβρίου, 2024
«Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα: Οι Πρόσφυγες»
3 Οκτωβρίου, 2024