Το Ισραήλ χτύπησε το κέντρο της Βηρυτού μετά από 18 χρόνια: 6 νεκροί και νέες πολεμικές ιαχές από το Τελ Αβίβ

Νύχτα «κόλαση» στο κέντρο της Βηρυτού, το οποίοι βομβαρδίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το Ισραήλ. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις ενός κέντρου άμεσης βοήθειας ππυ συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Είναι οι πρώτοι βομβαρδισμοί στο κέντρο της Βηρυτού από το 2016. Η Τετάρτη, σημαδεύτηκε από χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο, όπου οκτώ στρατιωτικοί του Ισραήλ σκοτώθηκαν.

Μια από τις χθεσινές επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου έπληξε «κέντρο της πολιτικής προστασίας» του σιιτικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, στη Μπασούρα, στην καρδιά της πόλης, ανέφερε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χεζμπολά. Νεότερος απολογισμός των θυμάτων που δημοσιοποίησε το λιβανικό υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και άλλους επτά τραυματίες.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων από τομείς νοτίων προαστίων της Βηρυτού, των Χαρέτ Χράικ, Μπουρζ αλ Μπαράζνα και Χαντάθ Γαρμπ, που αναγγέλλεται νέους βομβαρδισμούς εναντίον μελών ή εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι βομβαρδισμοί των οποίων εναντίον προπυργίων της Χεζμπολά στον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους εδώ και μια εβδομάδα, σκότωσαν την Τετάρτη τρεις ανθρώπους στη Δαμασκό, ανάμεσά τους τον γαμπρό του ηγέτη του σιιτικού κινήματος Χασάν Νασράλα , ανέφερε ΜΚΟ.

«Ο Χασάν Τζαφάρ αλ Κάσιρ, γαμπρός του Χασάν Νασράλα, είναι το ένα από τα δυο θύματα από τον Λίβανο ισραηλινής επιδρομής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συνοικία Μέζα της Δαμασκού», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χεζμπολά επιβεβαίωσε την πληροφορία, διευκρινίζοντας πως ο αδελφός του Χασάν Τζαφάρ αλ Κάσιρ, ο Τζαφάρ αλ Κάσιρ, ήταν αρμόδιος για τη μεταφορά όπλων από το Ιράν στον Λίβανο. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον δεύτερο αδελφό σε πλήγμα σε νότια συνοικία της Βηρυτού προχθές Τρίτη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σχέδιο «Κόσμος»: Επέστρεψαν από τη Βηρυτό 38 Κύπριοι και 22 Έλληνες – Τα μέτρα που εξετάζονται για το ενδεχόμενο προσφυγικής κρίσης
3 Οκτωβρίου, 2024
Με νέες εκπαιδεύσεις διεξάγεται ο 11ος κύκλος του Project Future της Πειραιώς
3 Οκτωβρίου, 2024
Cenergy: Εξουσιοδότηση ΓΣ στο ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
3 Οκτωβρίου, 2024
«Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα: Οι Πρόσφυγες»
3 Οκτωβρίου, 2024
Η Teleperformance Ενώνει τις Δυνάμεις της με τo Save Your Hood σε μια Βιώσιμη Δράση για Καθαρότερες Θάλασσες
3 Οκτωβρίου, 2024
Συναγερμός στου Ψυρρή – Ύποπτη τσάντα έξω από εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων
3 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Βίντεο από 25χρονο που επιτέθηκε σε 15χρονη για να της πάρει το κινητό
3 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία Cassandra: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες
3 Οκτωβρίου, 2024
Ισραήλ: Εκκενώνονται 25 χωριά στον νότιο Λίβανο – Νεκροί 15 μαχητές της Χεζμπολάχ
3 Οκτωβρίου, 2024
Ιωνάς Καρούσης: «Αντίο ξανθέ μου άγγελε, γέμισα με αναπάντητα γιατί» συγκλονίζει η νονά του
3 Οκτωβρίου, 2024