Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Μεγάλη νίκη για τους ερυθρόλευκους

Με δύο γκολ του Ελ Κααμπί και ένα του Έσε ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τη Μπράγκα στο πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του στο φετινό Europa League.

Με τον κόσμο τους να δημιουργεί πολύ όμορφη ατμόσφαιρα οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό σκόραραν με τον Ελ Κααμπί, μετά την πάσα του Ζέλσον, το γκολ όμως δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Δεν έγινε, έτσι, το 1-0 και ένα λεπτό μετά, έπειτα από κακό διώξιμο του Τζολάκη, ο Μπρούμα προσπάθησε να τον… κρεμάσει εκτός περιοχής αλλά το πλασέ ήταν κακό.

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο και πάθος αλλά όχι και ευκαιρίες, με τους Πορτογάλους πάντως να γίνονται επικίνδυνοι στο 21′, όταν πέρασε η κάθετη για τον Γκάμπρι Μαρτίνες, αλλά ο Τζολάκης είχε βγει εγκαίρως και απομάκρυνε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 25′, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε την πρώτη ευκαιρία της με τον Ροντινέι που βρήκε χώρο, προχώρησε και προτίμησε να εκτελέσει αντί να πασάρει, με τον Ματέους να αποκρούσει και να κρατάει το 0-0, ενώ στο 33′ ο Βραζιλιάνος σέντραρε για τον Ελ Κααμπί, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιοξενούμενων.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε ένταση στο παιχνίδι του και να οδηγεί σε λάθη τη Μπράγκα, η οποία πάντως είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 38′ με το τετ α τετ του Ρικάρντο Όρτα αλλά ο Τζολάκης έκανε μεγάλη απόκρουση.

Και αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε στο 45′ το 1-0, όταν από το λάθος διώξιμο του Όρτα ο Ζέλσον πήρε και έδωσε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε και βρήκε δίχτυα χάρη και στην κόντρα στον Φερέιρα, ξεσηκώνοντας το Καραϊσκάκη.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε δύο αλλαγές για τους Πορτογάλους με το ξεκίνημα της επανάληψης αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει τα πάνω τους πλέον και αφού απείλησαν στο 46′ με το γύρισμα του Κοστίνια που πρόλαβε να διώξει η άμυνα, έκαναν το 2-0 στο 53′ με τον Έσε που ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την κόντρα στο γύρισμα του Ροντινέι, για να εκτελέσει τον Ματέους.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε, πλέον, βάλει βάσεις νίκης και την εξασφάλισε οριστικά στο 59′: Κλέψιμο του Γουίλιαν ψηλά και πάσα στον Ροντινέι που γύρισε για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος έκανε από κοντά το 3-0 με το 2ο του γκολ!

Από εκεί και πέρα, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό του αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (6/10), με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει τις αλλαγές του και τους οπαδούς του να αποθεώνουν τους πάντες μετά την πρώτη νίκη στο φετινό Europa League.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (73′ Ντόη), Κάρμο (80′ Πιρόλα), Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Ροντινέι (80′ Μασούρας), Τσικίνιο (58′ Γουίλιαν), Ζέλσον (73′ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Εμπί, Μαρίν (67′ Γκόμες), Καρβάλιο (46′ Γκορμπί), Αντρέ Όρτα (67′ Ελ Ουαζανί), Μπρούμα, Γκάμπρι Μαρτίνες (46′ Γκαρμπί), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67′ Ρότζερ Φερνάντες).

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συλλυπητήρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Δημήτρη Καρούση για την απώλεια του γιού του Ιωνά που σκοτώθηκε στο Ισραήλ
3 Οκτωβρίου, 2024
Για πετρελαϊκές έρευνες στη Σομαλία αναχωρεί το Σάββατο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis»
3 Οκτωβρίου, 2024
Αναχαιτίστηκε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο Κουρσκ
3 Οκτωβρίου, 2024
Η British Airways παρατείνει την αναστολή των συνδέσεών της προς το Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου
3 Οκτωβρίου, 2024
32 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα
3 Οκτωβρίου, 2024
Ομιλία Μητσοτάκη στην εκδήλωση «Πάμε Ρηγίλλης» για τα 50 χρόνια της ΝΔ το βράδυ της Παρασκευής
3 Οκτωβρίου, 2024
Σύνοδος Ουκρανίας – Βαλκανικών χωρών στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας
3 Οκτωβρίου, 2024
Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Μεγάλη νίκη για τους ερυθρόλευκους
3 Οκτωβρίου, 2024
Γυναίκα χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της μετά από καβγά
3 Οκτωβρίου, 2024
Επτάχρονο παιδί βρέθηκε να τριγυρνά μόνο του σε δρόμο της Πάτρας
3 Οκτωβρίου, 2024