Smoke rises after an Israeli airstrike targeting an area in Beirut’s southern suburb late on October 3, 2024. (Photo by AFP)

Λίβανος: Ο IDF βομβάρδισε 11 συνεχόμενες φορές νότιο προάστιο της Βηρυτού

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν 11 αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, οχυρό της Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες Πέμπτη το βράδυ πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στο λιβανικό σιιτικό κίνημα, ενώ ανταποκριτές του πρακτορείου άκουσαν ισχυρές εκρήξεις.

«Το Ισραήλ βομβάρδισε τη νότια συνοικία ένδεκα συνεχόμενες φορές», είπε η πηγή, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο σφοδρός που ταρακουνήθηκαν κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου και στα περίχωρά της.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την ισραηλινή πλευρά, στόχος των βομβαρδισμών ήταν ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα.

Ξένοι υπήκοοι αναχωρούν κατά κύματα από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ανάμεσά τους και περίπου 60 Έλληνες και Κύπριοι που έφτασαν στη χώρα μας με C130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκαρέμ, στη Δυτική Όχθη, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Ισραηλινοί κατάφεραν ακόμα, πλήγματα σε θέσεις της Χεζμπολάχ σε Δαμασκό και Λαττάκεια, ενώ οι Χούθι μιλάνε για επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ πάντως εξακολουθεί να επεξεργάζεται τα αντίποινα κατά της Τεχεράνης, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει αντίθετος σε πλήγμα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Μαίνεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο – Τουλάχιστον 37 νεκροί και 151 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Eίχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 151.

Ισραηλινά μαχητικά πλήττουν διαρκώς στόχους στο νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, προσπαθώντας να πλήξουν θέσεις της Χεζμπολάχ.

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον τακτικό λιβανέζικο στρατό και σε ισραηλινές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες από το Λίβανο.

Μάλιστα, οι IDF δημοσιεύουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες ισραηλινοί στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε μάχες σώμα με σώμα κατά τη χερσαία εισβολή. Το Ισραήλ συνεχίζει να ανακοινώνει, ωστόσο, νέες θέσεις ώστε οι κάτοικοι να να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα
4 Οκτωβρίου, 2024
ΟΠΑΠ GAME TIME: Τι λέει το ρεπορτάζ της Νάνσυ Παραδεισανού για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ
4 Οκτωβρίου, 2024
Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα πάνε στο street party για τα 50 χρόνια της ΝΔ στη Ρηγίλλης
4 Οκτωβρίου, 2024
Π. Γερουλάνος: Να πείσουμε δικούς μας πρώην ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη – Tο ΠΑΣΟΚ γίνεται να πάρει τις επόμενες εκλογές
4 Οκτωβρίου, 2024
Διάγγελμα από τον Αλί Χαμενεΐ: «Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ»
4 Οκτωβρίου, 2024
Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της – «Εξελίσσεται ικανοποιητικά»
4 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία Cassandra: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
4 Οκτωβρίου, 2024
Βίντεο ντοκουμέντο: Συμμορία εν δράσει κλέβει ΙΧ και κάνει διαρρήξεις σε ΑΤΜ
4 Οκτωβρίου, 2024
Λωρίδα της Γάζας: Η αβέβαιη τύχη των 64 ισραηλινών ομήρων της Χαμάς που θεωρείται πως είναι ακόμη ζωντανοί
4 Οκτωβρίου, 2024
Οπαδικό επεισόδιο στην Πάτρα: Επιτέθηκαν σε 26χρονο γιατί φορούσε μπλούζα αντίπαλης ομάδας
4 Οκτωβρίου, 2024