Residents run for cover following an Israeli airstrike in Dahiyeh, Beirut, Lebanon, Friday, Oct. 4, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Μπαράζ βομβαρδισμών σε προάστιο της Βηρυτού: «Στόχος ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, ήταν σε υπόγειο καταφύγιο»

Η ένταση συνεχώς κλιμακώνεται σε Λίβανο, Γάζα, Δυτική Όχθη, Συρία και Υεμένη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πάντως να δηλώνει ότι «μπορούμε να αποφύγουμε το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού πολέμου».

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν το βράδυ βομβαρδισμούς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, που αποτελεί οχυρό της Χεζμπολά και όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ισραηλινή πλευρά, στόχος των βομβαρδισμών ήταν ο φερόμενος ως διάδοχος του Νασράλα. Εν τω μεταξύ, φως στις μελλοντικές προθέσεις του Ιράν ίσως ρίξει το δημόσιο διάγγελμα που θα απευθύνει σήμερα (4/10) ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας Αλί Χαμενεΐ, το πρώτο του μετά από σχεδόν πέντε χρόνια.

Η απεσταλμένη του ΕΡΤNews, Αλεξία Καλαϊτζή, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου ανέφερε ότι «νομίζω ήταν οι πιο ισχυρές εκρήξεις που έχουμε ακούσει, τουλάχιστον δέκα εκρήξεις, η μία μετά την άλλη. Σείστηκε συθέμελα το ξενοδοχείο μας. Άνθρωποι, σύμφωνα με αναφορές, σε άλλα σημεία άρχισαν να ουρλιάζουν, έπεσαν κάτω να προστατευτούν. Σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών μέσων, ο στόχος της επίθεσης η οποία έγινε στα νότια προάστια, στο προπύργιο της Χεζμπολά, στην Ταχίγιε ήταν ο Χασίμ Σαφιεντίν, ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολά. Οι πρώτες εικόνες που έφτασαν σε εμάς δείχνουν ότι έγινε μια μικρή κόλαση στην Ταχίγιε».

Οι New York Times επικαλέστηκαν τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους που δήλωσαν: «οι επιδρομές στο νότιο προάστιο της Βηρυτού είχαν στόχο μια συνάντηση ανώτερων ηγετών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου του κόμματος, Χασίμ Σαφιεντίν».

Νωρίτερα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Axios, «πραγματοποιήσαμε ένα χτύπημα στη Βηρυτό με στόχο τον Χασίμ Σαφιεντίν». Πρόσθεσαν ότι βρισκόταν σε ένα καταφύγιο βαθιά κάτω από τη γη και δεν είναι ακόμη σαφές αν σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

Ένα ισραηλινό χτύπημα την Παρασκευή χτύπησε το πρωί κοντά στο συνοριακό πέρασμα Masnaa του Λιβάνου με τη Συρία,
αποκόπτοντας ένα δρόμο που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για να ξεφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου.

O απεσταλμένος του ERTNews, στη Χάιφα, Γιώργος Σιδέρης, μετέδωσε ότι στα περίχωρα της πόλης έγινε επίθεση με ρουκέτες ίσως σε απάντηση στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο. Στη Χάιφα ήχησαν οι σειρήνες είπε ακόμα ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι το αντιεροπορικό σύστημα αναχαίτισε τις ρουυκέτες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θήβα: Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα – Καλλιεργούσαν πάνω από 8.000 δενδρύλλια
4 Οκτωβρίου, 2024
Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα
4 Οκτωβρίου, 2024
ΟΠΑΠ GAME TIME: Τι λέει το ρεπορτάζ της Νάνσυ Παραδεισανού για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ
4 Οκτωβρίου, 2024
Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα πάνε στο street party για τα 50 χρόνια της ΝΔ στη Ρηγίλλης
4 Οκτωβρίου, 2024
Π. Γερουλάνος: Να πείσουμε δικούς μας πρώην ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη – Tο ΠΑΣΟΚ γίνεται να πάρει τις επόμενες εκλογές
4 Οκτωβρίου, 2024
Διάγγελμα από τον Αλί Χαμενεΐ: «Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ»
4 Οκτωβρίου, 2024
Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της – «Εξελίσσεται ικανοποιητικά»
4 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία Cassandra: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
4 Οκτωβρίου, 2024
Βίντεο ντοκουμέντο: Συμμορία εν δράσει κλέβει ΙΧ και κάνει διαρρήξεις σε ΑΤΜ
4 Οκτωβρίου, 2024
Λωρίδα της Γάζας: Η αβέβαιη τύχη των 64 ισραηλινών ομήρων της Χαμάς που θεωρείται πως είναι ακόμη ζωντανοί
4 Οκτωβρίου, 2024