«Safe Youth»: Πώς θα λειτουργεί το «panic button» για νέους που τίθεται σε λειτουργεία σε λίγες μέρες

Η εφαρμογή «Safe.YOUth», με την οποία ανήλικοι ηλικίας 12-18 ετών θα μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Για το Panic Button στο κινητό (Safe Youth) η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε μιλώντας στο ΕΡΤNews : «Είναι μία εφαρμογή πάρα πολύ χρήσιμη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα καταφέρουμε να τη δώσουμε στο κοινό, στους πολίτες. Θα μπορούν δηλαδή να την κατεβάσουν και οι γονείς και τα παιδιά στο κινητό τους τηλέφωνο.

Για τους γονείς παρέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και να αντιληφθούν ότι κάτι συμβαίνει σε περίπτωση που δεν το έχουν αντιληφθεί. Θα είναι ελεύθερη εφαρμογή για όλους τους πολίτες. Απλώς το κουμπί πανικού, το My Button, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο μόνο για τους ανηλίκους άνω των 12 ετών και θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν σε περίπτωση που βρίσκονται σε κίνδυνο, για να καλούν άμεσα την αστυνομία στο σημείο στο οποίο κινδυνεύουν και κακοποιούνται».

Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών
Το «Safe Youth» παρέχει ειδικά διαμορφωμένο περιεχόμενο για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: 12-15, 15-18, και 18+. Το περιεχόμενο καλύπτει θέματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση, η παραβατικότητα, καθώς και ζητήματα ισότητας και ρατσισμού. Η εφαρμογή επιτρέπει τη λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών μέσω της πλατφόρμας gov.gr, ενώ το εργαλείο “Emergency Button” αποτελεί ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό για περιπτώσεις άμεσου κινδύνου.

My Button
Το κουμπί άμεσης αντίδρασης ενεργοποιείται με παρατεταμένη πίεση για τρία δευτερόλεπτα, στέλνοντας αμέσως τα στοιχεία και την τοποθεσία του χρήστη στην Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Η εγγραφή απαιτεί την καταγραφή συγκεκριμένων προσωπικών στοιχείων, όπως η διεύθυνση κατοικίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακρίβεια των πληροφοριών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δικλείδες ασφαλείας
Η εφαρμογή διαθέτει δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψει ψεύτικες ειδοποιήσεις. Ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα αμέσως μετά την ενεργοποίηση του κουμπιού:

πού βρίσκεσαι;
σε τι είδος κίνδυνο βρίσκεσαι;

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αποσύρει την ανάρτηση για τον Ιωνά Καρούση η παλαιστινιακή παροικία
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ακολούθησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος
5 Οκτωβρίου, 2024
Η Κακοκαιρία «Cassandra» χτυπά την κεντρική και νότια Εύβοια: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία «Cassandra»: Η πορεία των καταιγίδων που θα επηρεάσουν Αττική και Βοιωτία
5 Οκτωβρίου, 2024
Κακοκαιρία: Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος αγνοούμενος φύλακας
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη στη Ρόδο διεθνώς διωκόμενος για απάτη αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
5 Οκτωβρίου, 2024
Απόστολος Γκλέτσος: Με 32 υπογραφές υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά κατά Κασσελάκη
5 Οκτωβρίου, 2024
Σκοτείνιασε ο ουρανός στην Αττική – «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για καταιγίδες σε δυτικά και βόρεια
5 Οκτωβρίου, 2024
Όλυμπος: Επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματία
5 Οκτωβρίου, 2024
«Safe Youth»: Πώς θα λειτουργεί το «panic button» για νέους που τίθεται σε λειτουργεία σε λίγες μέρες
5 Οκτωβρίου, 2024