Φάμελλος: Να δυναμώσουμε το κόμμα για να βοηθήσουμε την κοινωνία

Στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του άρεσε ποτέ.

«Ο προηγούμενος πρόεδρος κρίθηκε με πολλά λάθη αλλά ακόμα τροφοδοτεί με διχασμό και φαίνεται ότι το κόμμα αυτό δεν του αρέσει. Δεν το θέλει, όχι να διορθώσει ελλείμματά, αλλά θέλει να αλλάξει μέχρι και το όνομα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Τώρα Μαζί και στο OPEN.

Ο Κασσελάκης έκανε λάθος επιλογές

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, φέρνοντας σαν παράδειγμα την άρση της εμπιστοσύνης της Βουλής σε μία κυβέρνηση. «Δεν πρέπει καμία εξουσία να είναι ανέλεγκτη και ανεξέλεγκτη. Σε όλα τα δημοκρατικά περιβάλλοντα υπάρχουν κανόνες και για τις εκλογές και για την κρίση της εξουσίας. Οι εκλογές είναι το σημαντικότερο γεγονός δημοκρατίας στο Σύνταγμα. Η εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό αίρεται με απόφαση της Βουλής».

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγουν πρόεδρο και η ΚΕ που εκλέγεται από τα μέλη έχει τη δυνατότητα να άρει την εμπιστοσύνη της. Γιατί δεν σημαίνει κάτι το να εκλεγεί κανείς από τα μέλη. Όταν υλοποιεί πολιτικές σε βάρος τους και σε βάρος του κόμματος. Όταν κάνει κάποιος τόσο λάθος επιλογές και λειτουργεί εις βάρος του κόμματος και της κοινωνίας και αφήνει χώρο στον Μητσοτάκη να κάνει πάρτι είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την κοινωνία, το κόμμα μας και την ιστορία του», συμπλήρωσε.

Επέλεξα την ευθύνη

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Δεν είχα φανταστεί ότι θα άνοιγε κάποιος ζήτημα για διαπλοκή εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το είχα ακούσει ούτε από το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Αλλά το άνοιξε. Έπειτα μόνος του την αναίρεσε και την έκλεισε».

Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε νέους φίλους και παλιούς του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη υποψηφιότητά του «για να δυναμώσουμε το κόμμα μας, να το κάνουμε σοβαρό δημοκρατικό, αριστερό για να βοηθήσουμε την κοινωνία».

«Η διαφωνία μου είναι πολιτική. Λέει ότι πρέπει να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας, γιατί έχει απαξιωθεί. Η μετριοπάθεια και η σοβαρότητα έχουν όρια όταν κινδυνεύει το σπίτι σου. Επέλεξα την ευθύνη, να συμβάλω, ώστε να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία.Τα κάνω όλα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες που μας εκλέγουν. Έχω ευθύνη απέναντι και στις δύο αυτές μεγάλες οικογένειες. Αισθάνομαι κομμάτι και της ελληνικής κοινωνίας και της αριστεράς. Δεν πρόκειται να αυτομολήσω σε ένα άλλο κόμμα ή να αλλάξω πατρίδα. Θέλω να βοηθήσω το δικό μας κόμμα», κατέληξε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πώς έπεσε από την ταράτσα ο 14χρονος στη Θεσσαλονίκη
6 Οκτωβρίου, 2024
Ανήλικος μαζί με τρία άτομα επιτέθηκαν στον πατέρα της φίλης του
6 Οκτωβρίου, 2024
Σεισμός ανοιχτά της Μυτιλήνης
6 Οκτωβρίου, 2024
Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
6 Οκτωβρίου, 2024
Βενιζέλος: Η παράταξη θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Παράταση ζήτησε η πλευρά Δούκα
6 Οκτωβρίου, 2024
Γεραπετρίτης: Στόχος η συμφωνία με την Τουρκία για το πλαίσιο οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον Ιανουάριο
6 Οκτωβρίου, 2024
Ισραήλ: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό λεωφορείων – Οκτώ τραυματίες
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εντάσεις σε εκλογικά τμήματα – Κλήθηκε η αστυνομία
6 Οκτωβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 16χρονο που λήστεψε ανήλικους
6 Οκτωβρίου, 2024