Menelaos Myrillas / SOOC

Εκλογές ΠΑΣΟΚ LIVE: 234.343 πολίτες ψήφισαν έως τις 17:00

Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καθώς πραγματοποιούνται οι κρίσιμες εκλογές για την ηγεσία το κόμματος.

Αυξημένη σε σχέση με το 2021 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου.

Η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα είναι μεγάλη, και μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερη από τη συμμετοχή που είχε παρατηρηθεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Μέχρι τις 17:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 234.343 πολίτες. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει έως τις 7:00 μ.μ., τόσο για τον α’ γύρο σήμερα, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει.

Πάντως, εάν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι άνω των 16 ετών Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ την Κυριακή. Για τον β’ γύρο, στις 13 Οκτωβρίου, δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Στον β’ γύρο μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα την πρώτη Κυριακή. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου.

Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.

Νίκος Ανδρουλακης: Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

«Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί. Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: «Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Χάρης Δούκας: Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον

Ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στο Πνευματικό Κένρο του Δήμου Αθηναίων ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα. Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν» δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Χθες Σάββατο ο ίδιος κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλου στα Χανιά. «Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για την πολύ μεγάλη αλλαγή, για τη νέα αλλαγή. Πάμε δυνατά. Πάμε ενωτικά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηνών.

Παύλος Γερουλάνος: Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος.

«Μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για την παράταξη. Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο που περιμένη επιμονή και υπομονή. Πραγματικά αξίζει τον κόπο όλη αυτή η διαδικασία. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο Πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Γερουλάνος.

«Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπει σήμερα η χώρα», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος και ευχαρίστηκε τα μέλη της εφορευτικής και τους δημοσιογράφους.

«Να ευχηθώ αυτή η διαδικασία να είναι μία καινούρια μέρα για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Άννα Διαμαντοπούλου: Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έφτασε στις 10:30 η Άννα Διαμαντοπούλου έφτασε στις 10:30 για να ρίξει την ψήφο της στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι δημοκρατικοί πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Ολοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες» ήταν το μήνυμα της Αννας Διαμαντοπούλου στις κάμερες αμέσως μετά την ψήφο της.

Μιχάλης Κατρίνης: Σήμερα θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό και νικηφόρο

Στην εκλογική του περιφέρεια, στην Ηλεία, ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Είμαι αισιόδοξος σε έναν αγώνα ελπιοφόρο, σε έναν αγώνα που ο κόσμος που συμμετέχει θέλει αλλαγή. Το μήνυμα της ρήξης και της ελπίδας έχει περάσει και σήμερα θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό, νικηφόρο, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη για τη χώρα και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Σήμερα είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή μέρα για το ΠΑΣΟΚ

Η κυρία Γιαννακοπούλου έφτασε στο εκλογικό κέντρο στον Άγιο Αντώνιο στις 10:15 μαζί με τη μεγάλη της κόρη, η οποία ψήφισε για πρώτη φορά (είναι 16 ετών).

«Ηρθε μαζί μου, είναι το γούρι μου» είπε. Αμέσως μετά την ψήφο της η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε στις κάμερες:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες πολίτες μετά από 3 μήνες διαδικασίας διαλόγου και γιορτής της Δημοκρατίας καλούνται να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να πάρουν στα χέρια τους το κόμμα για μία νέα δυναμική πορεία και αρχή, ώστε η χώρα να έχει στις 14 του μήνα μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες και να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους,για να δώσουν απάντηση απέναντι στους αδιέξοδους μονόδρομους του κ. Μητσοτάκη».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Λίβανος: Οι ΗΠΑ απομάκρυναν με δύο αεροσκάφη περίπου 145 ανθρώπους
6 Οκτωβρίου, 2024
Αστυνομικός νεκρός από πυροβολισμό – Πήγε να διαρρήξει σπίτι γείτονα
6 Οκτωβρίου, 2024
Βασίλης Κικίλιας: Πάνω από 200 φωτιές φέτος με δείκτη επικινδυνότητας 4 ή 5
6 Οκτωβρίου, 2024
Τεράστια επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό
6 Οκτωβρίου, 2024
Στο Ηράκλειο ο Στέφανος Κασσελάκης
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ LIVE: 234.343 πολίτες ψήφισαν έως τις 17:00
6 Οκτωβρίου, 2024
Πώς έπεσε από την ταράτσα ο 14χρονος στη Θεσσαλονίκη
6 Οκτωβρίου, 2024
Ανήλικος μαζί με τρία άτομα επιτέθηκαν στον πατέρα της φίλης του
6 Οκτωβρίου, 2024
Σεισμός ανοιχτά της Μυτιλήνης
6 Οκτωβρίου, 2024
Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
6 Οκτωβρίου, 2024