Reuters/Stringer

Τεράστια επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό

Στη διάρκεια της νύχτας, οι εκρήξεις συντάραξαν όλη τη Βηρυτό, ενώ στήλες φωτιάς με ερυθρό και λευκό χρώμα ήταν ορατές για περίπου 30 λεπτά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων μακριά από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τεράστια επίθεση στη Βηρυτό, με τους βομβαρδισμούς να είναι τόσο σφοδροί, που ένα μεγάλο νέφος ομίχλης απλώθηκε πάνω από την πόλη.

Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό μέχρι σήμερα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά κι αναλυτές στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σήμερα, ένα γκρίζο νέφος ομίχλης απλώθηκε πάνω από τη Βηρυτό, με τα χαλάσματα από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ να είναι σκορπισμένα κατά μήκος των δρόμων στα νότια προάστια, ενώ στήλες καπνού ήταν ορατές πάνω από την ίδια περιοχή.

«Η νύχτα του Σαββάτου, ήταν η πιο βίαιη από όλες τις προηγούμενες νύχτες. Τα κτίρια σείονταν γύρω μας, ενώ για μία στιγμή είχα την εντύπωση ότι έγινε σεισμός. Έγιναν δεκάδες αεροπορικοί βομβαρδισμοί -αδυνατούσαμε να τους μετρήσουμε- ενώ ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός», δήλωσε ο Χαναν Αμπντουλάχ, κάτοικος των νοτίων προαστίων της Βηρυτού.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν μια τρομακτική έκρηξη και είδαν σύννεφα καπνού πάνω από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της πόλης, τις οποίες έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, ο λιβανέζος πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, κάλεσε τον κόσμο «να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ» για να δεσμευθεί σε μια κατάπαυση πυρός, μετά από μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μικάτι χαιρέτισε τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που «για άλλη μια φορά στήριξε τον Λίβανο» αναφέροντας μια επικείμενη διεθνή σύνοδο, επαναλαμβάνοντας τη «στήριξή του στην έκκληση της Γαλλίας και των ΗΠΑ» για κατάπαυση πυρός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή σε τέμενος και σχολείο
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στην Βοιωτία: Μετανάστες κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ LIVE: Μία ώρα παράταση – Εγγράφηκαν 70.000 νέα μέλη
6 Οκτωβρίου, 2024
Ικάριο Πέλαγος: Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
6 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ – Νεκρή 19χρονη αστυνομικός
6 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξόντωση του Χάντερ Αλί Ταουίλ
6 Οκτωβρίου, 2024
Λίβανος: Οι ΗΠΑ απομάκρυναν με δύο αεροσκάφη περίπου 145 ανθρώπους
6 Οκτωβρίου, 2024
Αστυνομικός νεκρός από πυροβολισμό – Πήγε να διαρρήξει σπίτι γείτονα
6 Οκτωβρίου, 2024
Βασίλης Κικίλιας: Πάνω από 200 φωτιές φέτος με δείκτη επικινδυνότητας 4 ή 5
6 Οκτωβρίου, 2024