Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ – Νεκρή 19χρονη αστυνομικός

Μία γυναίκα αστυνομικός πέθανε από την επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό λεωφορείων στο Νότιο Ισραήλ, ενώ οι Αρχές σκότωσαν τον δράστη. Επίσης τραυματίστηκαν δέκα άτομα. 

Οι Times of Israel έγραψαν ότι η σκοτώθηκε η 19χρονη Shira Suslik, αξιωματικός της Συνοριακής Αστυνομίας από τη Beersheba. Η νεαρή έχασε τη ζωή της όταν ένας ένοπλος εισέβαλε σε ένα McDonald’s στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της νότιας πόλης και άνοιξε πυρ εναντίον όσων βρίσκονταν μέσα. Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου από στρατιώτες των IDF, ταυτοποιήθηκε ως ο Ahmad al-Uqbi, 29 ετών, Ισραηλινός πολίτης από το μη αναγνωρισμένο χωριό των Βεδουίνων Uqbi, κοντά στη Hura. Λέγεται ότι έχει προηγούμενο ποινικό μητρώο.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom δήλωσε ότι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση και μεταφέρθηκαν για θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Soroka, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας σε σοβαρή κατάσταση και τεσσάρων ανδρών σε μέτρια κατάσταση, οι οποίοι έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο. Άλλοι πέντε αναφέρονται σε καλή κατάσταση αφού χτυπήθηκαν από θραύσματα γυαλιού ή αμβλύ τραύμα, ενώ άλλοι τρεις αντιμετωπίστηκαν για οξύ άγχος, πρόσθεσε η MDA.

Ο Tarin Yaakobov, διευθυντής του υποκαταστήματος McDonald’s, δήλωσε στο Ynet ότι «ακούσαμε πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδαμε τον τρομοκράτη να πυροβολεί με το όπλο του. Έσπασε όλα τα τζάμια. Κλείσαμε την πόρτα του καταψύκτη και κρυφτήκαμε μέσα. Κρατήσαμε την πόρτα κλειστή ώστε να μην μπορεί να μπει και 15 λεπτά αργότερα βγήκαμε ξανά έξω».

Ο νοσηλευτής Boris Mento δήλωσε ότι υπήρχε «μεγάλο χάος και αναστάτωση και κάποιοι από τους τραυματίες είχαν καταφύγει σε άλλα καταστήματα» μέσα στον σταθμό λεωφορείων. Οι πρώτοι ανταποκριτές τους περιέθαλψαν επί τόπου για να σταματήσουν την αιμορραγία πριν τους μεταφέρουν στο τοπικό νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Επίδομα μαθητών: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
6 Οκτωβρίου, 2024
«Ασημένιος» ο Ασλανίδης – «Χάλκινοι» οι Μπατσινίλας και Αντωνιάδης
6 Οκτωβρίου, 2024
Καιρός: «Έπεσαν πάνω από 100 τόνοι νερού»
6 Οκτωβρίου, 2024
Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή σε τέμενος και σχολείο
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στην Βοιωτία: Μετανάστες κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση
6 Οκτωβρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες – Τεράστια συμμετοχή σε σχέση με το 2021
6 Οκτωβρίου, 2024
Ικάριο Πέλαγος: Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
6 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ – Νεκρή 19χρονη αστυνομικός
6 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξόντωση του Χάντερ Αλί Ταουίλ
6 Οκτωβρίου, 2024