Κώστας Σκανδαλίδης: Ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούργιο

Ικανοποίηση και χαμόγελα επικρατούν στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ιδιαίτερα υψηλή.

«Νομίζω ότι είδαμε μια προεκλογική εκστρατεία πάρα πολύ σοβαρή και παράλληλα ο καθένας είχε κάτι να πει και να προσφέρει και να κερδίσει», λέει, μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει γερές ρίζες»

«Νομίζω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δικαιολογημένα θα ισχυριστεί ότι επιβεβαιώθηκε η προεδρία του και μπαίνει με ούριο άνεμο στον δεύτερο γύρο. Ο Χάρης Δούκας θα πει ότι παρά τη μεγάλη επίθεση που δέχτηκε από παντού, κατάφερε να μπει στον δεύτερο γύρο. Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε μια εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία και έφτασε στην πηγή, παραλίγο να πιει νερό, ήταν μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα. Η Άννα Διαμαντοπούλου, παρότι είχε τόσο καιρό έξω από τον χώρο, ήρθε, πήρε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, έδωσε με τις προτάσεις της μια διέξοδο σε κάποιους που είχαν μια αντίληψη πιο εκσυγχρονιστική αλλά και ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο έδωσαν μια σοβαρή μάχη».

Όπως λέει ο πρώην υπουργός:

«Το ότι πήγαν 300.000 άνθρωποι… δεν είναι πρόβατα που τα έστειλαν τα κόμματα. Είναι ένα κομμάτι μιας μεγάλης επιρροής που έχει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και αυτό δείχνει ότι αυτό το κόμμα έχει γερές ρίζες. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι αδιάφορο ότι μαζεύτηκαν 300.000 άνθρωποι».

Για τον Χάρη Δούκα

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος πέρασε στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Σκανδαλίδης λέει:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει τον δήμο και πρέπει να αποδείξει ότι θα είναι καλός δήμαρχος αν τυχόν δεν εκλεγεί την άλλη Κυριακή. Μπορεί να είναι και ένα μήνυμα για τον ίδιο αυτό. Υπάρχει μια αντιπαράθεση που γινόταν όλο αυτόν τον καιρό περί του δήμου, που την κινούσε κυρίως ο Μπακογιάννης και η Δεξιά όπου ό,τι και να έκανε ο Δούκας ήταν χάλια η Αθήνα ενώ μόλις είχε αναλάβει. Ο άνθρωπος αδικήθηκε σε αυτήν τη διαδικασία και υπέστη και πλήγμα από αυτήν την επίθεση που δέχτηκε».

«Όταν ένας άνθρωπος έρχεται ξαφνικά από το πουθενά και κερδίζει τον δήμο της Αθήνας και δείχνει και έναν χαρακτήρα λίγο αντιστασιακό στα πράγματα, είναι φανερό ότι για την κυβέρνηση είναι ένας άγνωστος Χ που μπαίνει στο παιχνίδι. Η κυβέρνηση τον θεωρεί πρόβλημα», συμπληρώνει.

«Ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούργιο»

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών υπογραμμίζει:

«Ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούργιο στην πορεία της παράταξης. Πρέπει οι 300.000 άνθρωποι που ήρθαν, την επόμενη ημέρα να είναι πρωταγωνιστές. Πρέπει να δεσμευτούν αυτήν την εβδομάδα τι θα κάνουν τη Δευτέρα το πρωί με το κόμμα. Μην τους στείλουμε πάλι στο σπίτι τους, είναι αμαρτία. Το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση του κόσμου παραμένει ένα πολύ μεγάλο πλειοψηφικό κόμμα και αυτό πρέπει ο νέος πρόεδρος να το επιβεβαιώσει από τις πράξεις του».

«Πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να φτιάξει ένα πολιτικό κέντρο ισχυρό, να συμμετέχουν όλοι αυτοί που έχουν άποψη, που τους έχει μάθει ο κόσμος, για να δώσουν το μήνυμα ότι ξεκινάει ξανά ένα συλλογικό ΠΑΣΟΚ. Όλοι στο παιχνίδι», τονίζει.

«Η παράταξη αυτή είναι η πιο ενωμένη παράταξη από όλες στη χώρα και έχει μια τόσο μεγάλη δυνατότητα που εμένα με πονάει που δεν πετάγεται μπροστά να αμφισβητήσει το σύστημα και τις δομές του», καταλήγει ο κ. Σκανδαλίδης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλή διάκριση της Nova στα Compliance Awards 2024, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών Συμμόρφωσης
7 Οκτωβρίου, 2024
Νετανιάχου: Περάσαμε μια τρομερή σφαγή – Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω τους ομήρους
7 Οκτωβρίου, 2024
Όλοι οι λήγοντες κερδίζουν στο Λαϊκό Λαχείο – Αύριο η κλήρωση για συνολικά κέρδη ύψους 2,7 εκατ. ευρώ
7 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σκύλου στα Καλάβρυτα: Στο χειρουργείο παππούς που έγινε «ασπίδα» για τον εγγονό του
7 Οκτωβρίου, 2024
Θάνατος 21χρονου με αναπηρία σε δομή αποκατάστασης- Συγκλονίζει στην κατάθεσή της η μητέρα του
7 Οκτωβρίου, 2024
Στους Βίκτορ Άμπρος και Γκάρι Ρούβκουν το Νόμπελ Ιατρικής
7 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ: Τη διεξαγωγή debate στην ΕΡΤ ζητά ο Χάρης Δούκας
7 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ – Σειρήνες ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ
7 Οκτωβρίου, 2024
Λευκάδα: Ανήλικος ξυλοκόπησε τον πατέρα της φίλης του επειδή τον… χώρισε
7 Οκτωβρίου, 2024
Τέσσερις ανήλικες ξυλοκόπησαν 13χρονη για ερωτική αντιζηλία
7 Οκτωβρίου, 2024