Smoke rises from the site of an Israeli airstrike that targeted a neighborhood in Beirut’s southern suburb late October 6, 2024. Official Lebanese media reported four Israeli strikes on south Beirut Sunday, shortly after calls by Israel's army for residents to evacuate the Hezbollah stronghold which has been bombarded for several days. "Enemy warplanes launched two strikes on the southern suburbs, the first targeted the Saint Therese area, and the second targeted the Burj al-Barajneh area," Lebanon's National News Agency said. (Photo by STRINGER / AFP)

Σε κατάσταση συναγερμού το Ισραήλ: Απετράπη μπαράζ επιθέσεων από τη Χαμάς – Ρουκέτες της Χεζμπολάχ χτύπησαν τη Χάιφα

Συνεχίζει να «φλέγεται» η Μέση Ανατολή. Σειρήνες ήχησαν στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ τη νύχτα έπειτα από επίθεση της Χεζμπολάχ σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, η Χαμάς εξαπέλυσε σήμερα – επέτειος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου – μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα.

Η Πολεμική Αεροπορία στο Ισραήλ απέτρεψε την επίθεση, η οποία ετοιμαζόταν εδώ και ημέρες από την Χαμάς, με δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες ρουκέτες από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, περιγράφει ο ανταποκριτής του ΕΡΤNews Γιώργος Σιδέρης. Υπήρχαν πληροφορίες, αξιοποιήθηκαν τόσο από τις χερσαίες δυνάμεις όσο και από τους αεροπορικές, ώστε με συνδυαστικές επιχειρήσεις τα ξημερώματα να καταφέρουν ένα τέτοιο πλήγμα.

Ο ανταποκριτής του ΕΡΤΝews βρίσκεται στο σημείο που το βράδυ της Κυριακής χτύπησαν οι δύο ρουκέτες από την πλευρά της Χεζμπολάχ προς το βόρειο τμήμα και προς το λιμάνι της Χάιφα. Στο συγκεκριμένο σημείο δύο από τις ισχυρές ρουκέτες καρφώθηκαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κρατήρας ενώ τα θραύσματα χτύπησαν τα κτίρια που βρίσκονται γύρω από το σημείο. «Σαν να τις έχουν γαζώσει με πολυβόλο όπλο» τόνισε ο ανταποκριτής.

Στο βόρειο μέτωπο, οι χερσαίες δυνάμεις κάνουν μικρά και προσεκτικά βήματα στο λιβανέζικο έδαφος. Μάλιστα, δυνάμεις του Ισραήλ εισέβαλαν σε υπόγεια σήραγγα καταστρέφοντας αποθήκες πυρομαχικών αλλά και θέσεις εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλή διάκριση της Nova στα Compliance Awards 2024, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών Συμμόρφωσης
7 Οκτωβρίου, 2024
Νετανιάχου: Περάσαμε μια τρομερή σφαγή – Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω τους ομήρους
7 Οκτωβρίου, 2024
Όλοι οι λήγοντες κερδίζουν στο Λαϊκό Λαχείο – Αύριο η κλήρωση για συνολικά κέρδη ύψους 2,7 εκατ. ευρώ
7 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σκύλου στα Καλάβρυτα: Στο χειρουργείο παππούς που έγινε «ασπίδα» για τον εγγονό του
7 Οκτωβρίου, 2024
Θάνατος 21χρονου με αναπηρία σε δομή αποκατάστασης- Συγκλονίζει στην κατάθεσή της η μητέρα του
7 Οκτωβρίου, 2024
Στους Βίκτορ Άμπρος και Γκάρι Ρούβκουν το Νόμπελ Ιατρικής
7 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ: Τη διεξαγωγή debate στην ΕΡΤ ζητά ο Χάρης Δούκας
7 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ – Σειρήνες ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ
7 Οκτωβρίου, 2024
Λευκάδα: Ανήλικος ξυλοκόπησε τον πατέρα της φίλης του επειδή τον… χώρισε
7 Οκτωβρίου, 2024
Τέσσερις ανήλικες ξυλοκόπησαν 13χρονη για ερωτική αντιζηλία
7 Οκτωβρίου, 2024