This photo released on Tuesday, Nov. 5, 2019 by the Atomic Energy Organization of Iran shows centrifuge machines in Natanz uranium enrichment facility in central Iran. Iran announced on Monday that had started gas injection into a 30-machine cascade of advanced IR-6 centrifuges in Natanz complex. (Atomic Energy Organization of Iran via AP)

Ιρανική πηγή: Εάν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα

Σε πιθανά αντίποινα του Ισραήλ στην επίθεση της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου, η χώρα θα απαντήσει με χτυπήματα ίδιας κλίμακας, ανέφερε ενημερωμένη ιρανική πηγή στο RT. Οπότε στο σχέδιο του Ιράν για πιθανή επίθεση του Ισραήλ, είναι χτυπήματα σε ισραηλινές πετρελαϊκές, ηλεκτρικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις, ακόμη και επανεξέταση του πυρηνικού της δόγματος.

Η ίδια πηγή εξήγησε στο RT: «Με βάση τους διεθνείς νόμους και το δικαίωμα αυτοάμυνας, εάν το Ισραήλ επιτεθεί σε ιρανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου, το Ιράν θα στοχεύσει τα τρία κύρια διυλιστήρια της οντότητας». Επιπλέον η πηγή επιβεβαίωσε ότι «εάν χτυπηθούν οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, τότε όλοι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός της οντότητας θα καταστραφούν».

Η πηγή τόνισε ότι «σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη δεν θα ικανοποιηθεί με μια σκληρή απάντηση και στοχοποίηση ισραηλινών πυρηνικών εγκαταστάσεων, αλλά θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα».

Υπενθυμίζεται πως ο σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Καμάλ Χαράζι, είχε δηλώσει πως «Το Ιράν θα πρέπει να αλλάξει το πυρηνικό του δόγμα εάν η ύπαρξή του απειλείται από το Ισραήλ» εγείροντας ανησυχίες για την ανάπτυξη ιρανικού πυρηνικού όπλου.

Η πηγή πρόσθεσε: «Εάν οι Ιρανοί πολίτες και τα πληθυσμιακά κέντρα εκτεθούν σε οποιαδήποτε βλάβη, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν στο ίδιο επίπεδο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κέρκυρα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 25χρονης σε γκρεμώδη ακτή στην περιοχή του Μαραθιά
11 Οκτωβρίου, 2024
ΕΛΑΣ: Τα όρια του Δακτυλίου – Πότε επιστρέφει, ποια οχήματα εξαιρούνται
11 Οκτωβρίου, 2024
Hellenic Train για θανατηφόρα παράσυρση στην Ημαθία: Τα στελέχη μας αντέδρασαν άμεσα και ψύχραιμα
11 Οκτωβρίου, 2024
Προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
11 Οκτωβρίου, 2024
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Πάφο: Μεταναστευτικό και ανταγωνιστικότητα της ΕΕ στο επίκεντρο των συνομιλιών
11 Οκτωβρίου, 2024
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 13χρονος για το άγριο επεισόδιο στο Γυμνάσιο Κρανιδίου
11 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος
11 Οκτωβρίου, 2024
Νόμπελ Ειρήνης: Στην ιαπωνική οργάνωση Nihon Hidankyo επιζώντων από ατομικές βόμβες – Μάχονται για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα
11 Οκτωβρίου, 2024
Κέρκυρα: Χειροπέδες σε υποδιευθυντή ΔΟΥ, ελεγκτές, υπάλληλο και λογιστή – Πώς δρούσε το κύκλωμα διαφθοράς
11 Οκτωβρίου, 2024
Δείχνει προς… Νίκο Ανδρουλάκη ο Χρηστίδης – Η δήλωση για το β’ γύρο στο ΠΑΣΟΚ
11 Οκτωβρίου, 2024