Υπόθεση δολοφονίας Τζεβριέ: “Έσπασαν” τα ισόβια για τον σύζυγο της 29χρονης μητέρας 3 παιδιών – Το δικαστήριο έκανε “τραγικό λάθος” λέει η δικηγόρος του θύματος

Στα 15 χρόνια από τα ισόβια (30 έτη) που αρχικά του είχαν επιβληθεί, μειώθηκε η ποινή κάθειρξης για τον 31χρονο δολοφόνο και σύζυγο της 29χρονης Τζεβριέ και μητέρας 3 παιδιών, από την Αλεξανδρούπολη, τον Δεκέμβριο του 2021.

Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, είχε εκδικαστεί τον Ιούνιο του 2022, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας, το οποίο είχε επιβάλλει ισόβια κάθειρξη στον κατηγορούμενο που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, χωρίς τότε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση έφτασε προχθές στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, το οποίο αποφάσισε την επιβολή κάθειρξης 15 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια, λαμβάνοντας υπόψη το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

«’Hταν μία δίκη fast track, με γρήγορες ερωτήσεις και απαντήσεις, οι ένορκοι αποκλείεται να κατάλαβαν και να συνειδητοποίησαν το βάρος της διαδικασίας. Δεν δικαιώθηκε η οικογένεια της Τζεβριέ με αυτή την απόφαση. Αυτός ο άνθρωπος θα βγει από τη φυλακή σε λίγα χρόνια, θα μπορεί να ξαναδεί τα παιδιά του. Η μητέρα της Τζεβριέ δεν θα ξαναδεί το δικό της παιδί», είπε σε συνέντευξή της στη Δέλτα τηλεόραση όπου φιλοξενήθηκε, η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Ανθούλα Ανάσογλου.

Η κ. Ανάσογλου τόνισε ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει για την ίδια, θα φτάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και εξέφρασε την άποψη ότι το δικαστήριο έκανε ένα «τραγικό λάθος».

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη Τζεβριέ, στις 5 Δεκεμβρίου του 2021, είχε μεταφερθεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σοβαρά τραύματα, μετά από ξυλοδαρμό, είχε διαπιστωθεί ρήξη σπλήνας και ήπατος, είχε υποβληθεί σε τέσσερα χειρουργεία και τελικά κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα. Το περιστατικό είχε καταγραφεί ως η 16η δολοφονία γυναίκας στην Ελλάδα για το 2021.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
11 Οκτωβρίου, 2024
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Πάφο: Μεταναστευτικό και ανταγωνιστικότητα της ΕΕ στο επίκεντρο των συνομιλιών
11 Οκτωβρίου, 2024
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 13χρονος για το άγριο επεισόδιο στο Γυμνάσιο Κρανιδίου
11 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος
11 Οκτωβρίου, 2024
Νόμπελ Ειρήνης: Στην ιαπωνική οργάνωση Nihon Hidankyo επιζώντων από ατομικές βόμβες – Μάχονται για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα
11 Οκτωβρίου, 2024
Κέρκυρα: Χειροπέδες σε υποδιευθυντή ΔΟΥ, ελεγκτές, υπάλληλο και λογιστή – Πώς δρούσε το κύκλωμα διαφθοράς
11 Οκτωβρίου, 2024
Δείχνει προς… Νίκο Ανδρουλάκη ο Χρηστίδης – Η δήλωση για το β’ γύρο στο ΠΑΣΟΚ
11 Οκτωβρίου, 2024
Μάκης Βορίδης: Δεν βλέπω εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ
11 Οκτωβρίου, 2024
Τραγωδία στη Σίφνο: Πέθανε 20χρονος ποδοσφαιριστής – Η μάχη που έδινε με τον καρκίνο
11 Οκτωβρίου, 2024
Cenergy Holdings: Στα 9 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών για την αύξηση κεφαλαίου
11 Οκτωβρίου, 2024