Γνωστός ροκάς κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του – Την έπνιγε και εκείνη εκλιπαρούσε για τη ζωή της

Ο Theobald “Theo” Lengyel, ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Mr. Bungle, κατηγορείται για τη δολοφονία της Alice “Alyx” Kamakaokalani Herrmann στο σπίτι της στην Καλιφόρνια στις 4 Δεκεμβρίου του 2023.

Ο πρώην μουσικός της ροκ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της φίλης του, αφού οι εισαγγελείς βρήκαν ηχογράφηση του θύματος κατά την οποία ακούγεται να παλεύει για τη ζωή του.

Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη και πρόκειται να καταδικαστεί τον Νοέμβριο.

Ο Lengyel, 55 ετών, συνελήφθη τον Ιανουάριο αφού τα λείψανα της Herrmann βρέθηκαν σε μια δασώδη περιοχή ενός πάρκου στο Mπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Είχε αναφερθεί ως εξαφανισμένη τον προηγούμενο μήνα αφού δεν εμφανίστηκε σε μια οικογενειακή συγκέντρωση στη Χαβάη, με τον Lengyel να κατονομάζεται από την αστυνομία ως ύποπτος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς έπαιξαν ένα ηχητικό αρχείο που καταγράφηκε στο τηλέφωνο της Herrmann να εκλιπαρεί για τη ζωή της καθώς ο φίλος της την έπνιγε μέχρι θανάτου.

Δεν είναι σαφές εάν η Herrmann, 61 ετών, ηχογράφησε σκόπιμα τον Lengyel ή εάν μια εφαρμογή τον κατέγραψε ακούσια.

Ένας αξιωματούχος από το γραφείο του εισαγγελέα της περιφέρειας παραδέχτηκε ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν το ηχητικό αρχείο μόλις στις 22 Σεπτεμβρίου 2024 – ένα μήνα μετά την έναρξη της δίκης της δολοφονίας του Lengyel.

Η ηχογράφηση ξεκινά με τον Lengyel – επίσης γνωστό ως Mylo Stone – να παίζει πιάνο πριν θυμώσει με τη Herrmann επειδή δεν ήθελε να βγουν για μπιλιάρδο. Η Herrmann λέει επανειλημμένα ότι δεν θέλει να πάει γιατί πρέπει να εργαστεί στο Μπέρκλεϊ την επόμενη μέρα.

Λίγα λεπτά μετά τη λογομαχία, ο Lengyel ακούγεται να απειλεί τη φίλη του, λέγοντας: «Θα μπορούσα να πολτοποιήσω τον εγκέφαλό σου».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η λεκτική διαμάχη εξελίχθηκε σε σωματική συμπλοκή. Η Herrmann ακούστηκε τότε να εκλιπαρεί για τη ζωή της και να λαχανιάζει.
Ο Lengyel άφησε τους Mr. Bungle το 1996. Έπαιζε σαξόφωνο, κλαρίνο και πλήκτρα σε πολλές ηχογραφήσεις του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του εναρκτήριου άλμπουμ τους, το 1991, και του Disco Volante το 1995. Δεν συμμετείχε στις πρόσφατες περιοδείες επανένωσης του συγκροτήματος, που ξεκίνησαν το 2020.

Οι Mr. Bungle δημιουργήθηκαν στην κομητεία Humboldt της Βόρειας Καλιφόρνια το 1985 από φίλους γυμνασίου, όπως ο κιθαρίστας Trey Spruance, ο μπασίστας Trevor Dunn και ο τραγουδιστής Mike Patton, ο οποίος συνέχισε στους Faith No More. Οι Mr. Bungle πειραματίστηκαν με funk, heavy metal, electronic, jazz και άλλα μουσικά στυλ, κερδίζοντας δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της άνθησης του εναλλακτικού ροκ τη δεκαετία του 1990.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τυφώνας Μίλτον: Άθικτο έμεινε το σπίτι που έδεσαν με ιμάντες – «Ούτε ένα κεραμίδι δεν έχει φύγει», λέει η κόρη του ιδιοκτήτη
12 Οκτωβρίου, 2024
Θρίλερ στην Εύβοια: Άντρας βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του – Το σπαρακτικό σημειώμα
12 Οκτωβρίου, 2024
Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έκανα εγώ τη διαρροή
12 Οκτωβρίου, 2024
Έρχονται αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις – Τι ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης και την προσωπική διαφορά
12 Οκτωβρίου, 2024
Παγκόσμια ανησυχία για τις επιπτώσεις από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
12 Οκτωβρίου, 2024
Νέες ταυτότητες: Πώς να κλείσετε ραντεβού για την έκδοση δελτίου ταυτότητας – Όλη η διαδικασία
12 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν σε μονοκατοικία δύο σοροί σε προχωρημένη σήψη
12 Οκτωβρίου, 2024
Η Κ. Χάρις θα δημοσιοποιήσει τον ιατρικό φάκελό της, επιδιώκοντας να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ντ. Τραμπ
12 Οκτωβρίου, 2024
Ν. Ανδρουλάκης: Δύναμή μου ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έμεινε στα δύσκολα και βλέπει την παράταξή μας να έχει επιστρέψει
12 Οκτωβρίου, 2024
Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα
12 Οκτωβρίου, 2024