ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση αποκλεισμού του Στ. Κασσελάκη κατέθεσε ο Μουζάλας

Ο Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ενώ νωρίτερα πρόταση παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε στην επιτροπή δεοντολογίας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος. Η πλευρά της πλειοψηφίας φέρεται αποφασισμένη να επιχειρήσει τον αποκλεισμό του Στ. Κασσελάκη από την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Με καθυστέρηση δυόμιση ωρών ξεκίνησε τελικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση προέκυψε γιατί τα μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, παρότι ήταν στην αίθουσα αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους προκειμένου να «μπλοκάρουν» την συνεδρίαση.

Τελικά αφού ήλθαν με καθυστέρηση μέλη της πλειοψηφίας, η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι.

Εξηγώντας την πρότασή του, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε: «Υπάρχουν οι 17 λόγοι του αιτήματος του Θέμη Μουμουλίδη, 18ος είναι το εξώδικο, το οποίο όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά δεν έπρεπε να σταλεί, 19ος είναι η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου όπου μόνο αλλαγή πολιτεύματος δεν ζήτησε, 20ός είναι η σημερινή προσπάθεια δι’ αντιπροσώπων, όπως οι ίδιοι είπαν, να εμποδίσουν τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν σέβεται καμία από τις αποφάσεις των οργάνων. Δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά την έναρξη ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει κανονικά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα απαρτίας. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθούσης, και η άρνησή τους να λάβουν κάρτα εισόδου, ενώ ταυτόχρονα κάνουν δημόσιες δηλώσεις, δείχνει ότι περιφρονούν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτερου οργάνου που είναι η Κεντρική Επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όποια προσπάθεια περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών και υπονόμευσης του οφείλει να αυτοπροστατευθεί. Και θα αυτοπροστατευθεί με τις αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή και όλα τα άλλα νόμιμα εκλεγμένα όργανα του».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαγραφές ή αποκλεισμοί (εννοείται του Στέφανου Κασσελάκη) ο κ. Μαντζουράνης απάντησε: «Πρώτη φορά το ακούω».

Στο ίδιο μήκος κύματος πηγές της πλειοψηφίας της ΚΕ διέρρευσαν: «Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους.

Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία
12 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κ. Μαρινάκη
12 Οκτωβρίου, 2024
Μέση Ανατολή: Αντιδράσεις για τις ισραηλινές επιθέσεις σε κυανόκρανους – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε Λίβανο και Γάζα
12 Οκτωβρίου, 2024
Χαλκιδική: Έρχονται νέες διώξεις για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ
12 Οκτωβρίου, 2024
Τέμπη: Καταγγελίες συγγενών για στοχευμένες καθυστερήσεις στις έρευνες
12 Οκτωβρίου, 2024
Ασπρόπυργος: Θρήνος στο Πυροσβεστικό Σώμα για τον θάνατο του υπαρχιπυροσβέστη – Προανάκριση & ΕΔΕ για το δυστύχημα
12 Οκτωβρίου, 2024
Μενίδι: Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και όπλο σε σπίτι
12 Οκτωβρίου, 2024
Ν. Ανδρουλάκης: Αύριο ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας
12 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση αποκλεισμού του Στ. Κασσελάκη κατέθεσε ο Μουζάλας
12 Οκτωβρίου, 2024
Τυφώνας Μίλτον: Άθικτο έμεινε το σπίτι που έδεσαν με ιμάντες – «Ούτε ένα κεραμίδι δεν έχει φύγει», λέει η κόρη του ιδιοκτήτη
12 Οκτωβρίου, 2024