Πώς δρούσε το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εφοριακών που δρούσε στο νησί.

Παράλληλα ελεύθεροι, αφού πρώτα τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, αφέθηκαν οι τρεις υπάλληλοι της εφορίας και ο λογιστής.

Οι απολογίες ήταν μαραθώνιες καθώς στο σύνολο κράτησαν 16 ώρες και όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ ο ένας φαίνεται να έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως και 30.000 ευρώ.

Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Ο αρχηγός και εγκέφαλος του κυκλώματος που θεωρείται ότι ήταν ο υποδιευθυντής της εφορίας μαζί με τους άλλους τρεις εφοριακούς και τον λογιστή φέρονται να εκβίαζαν και να απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες του νησιού για να διευθετήσουν φορολογικές τους υποθέσεις.

Στο σπίτι μάλιστα, του ενός υπαλλήλου μέσα σε κρύπτη στο κούφωμα μιας πόρτας βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα περίπου 7.500 ευρώ, όπως αναφέρει το MEGA.

Οι διάλογοι των μελών που είδαν το «φως» από τον κοριό της Ελληνικής Αστυνομίας αποδεικνύουν το θράσος και τον κυνισμό των μελών του κυκλώματος, αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν πολλές φορές για να «ψαρεύουν» τα θύματα τους.

Υποδιευθυντής: Πρέπει να δρομολογήσουμε σιγά-σιγά τις υποθέσεις μας. Θύμισέ μου… ποιος είναι ο λογιστής αυτού του μ***; Ο Β…;
Ελεγκτής: Τον…, μ’ αυτόν μιλάει.
Υποδιευθυντής: Να του πει… Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να παραγραφεί η υπόθεση σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η υπηρεσία μαζί σου, καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε ελεγκτή. Ενδιαφέρεσαι;

Ο ένας από τους κατηγορούμενους είχε αθωωθεί για τα ίδια αδικήματα πριν από 1 χρόνο

Μια ιδιαιτέρως σοβαρή αποκάλυψη έκανε για το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα την Τρίτη 15/10 η επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ στο MEGA, Ιωάννα Μάνδρου.

Όπως τόνισε ο ένας από τους κατηγορούμενους είχε αθωωθεί για τα ίδια αδικήματα πριν από 1 χρόνο.

Το εν λόγω άτομο είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα δεν έγραφε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις, και είχε αθωωθεί.

Τους ερευνούσαν πέντε μήνες

Oι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαν από την ΑΑΔΕ, έκαναν έρευνες στο νησί της Κέρκυρας με στόχο να ρίξουν φως στη δράση αυτού του κυκλώματος επί πέντε ολόκληρους μήνες.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις υπόπτων αλλά και όλες τις επικοινωνίες τους. Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση-σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- καθώς οι ύποπτοι έπαιρναν πολλά μέτρα αντιπαρακολούθησης και στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κώδικες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χρηστίδης: Τώρα δουλεύουμε προκειμένου να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 25% και στο 30%
16 Οκτωβρίου, 2024
Ιερέας… ρίχνει τα χαρτιά σε εκκλησία – Βίντεο ντοκουμέντο
16 Οκτωβρίου, 2024
Survivor: Ένας αναπάντεχος τραυματισμός σοκάρει τις δύο ομάδες – Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο
16 Οκτωβρίου, 2024
Καρέ – καρέ η φονική σύγκρουση – Έτρεχε με 170χλμ/ώρα και σκότωσε μητέρα στη Νέα Κίο
16 Οκτωβρίου, 2024
Καμένα Βούρλα: Από το περιβάλλον της 84χρονης οι ύποπτοι για τη δολοφονία της
16 Οκτωβρίου, 2024
Αλλαγή σκηνικού του καιρού αύριο Πέμπτη με ισχυρούς βοριάδες – Οι ριπές του ανέμου θα ξεπερνούν τα 90 χλμ
16 Οκτωβρίου, 2024
Πάνος Καλλίτσης: Ο ληστής με την Aston Martin που πυροβόλησε τον γνωστό κομμωτή
16 Οκτωβρίου, 2024
Η Φάρμα: «Κονταροχτυπιούνται» δύο ισάξιες παίκτριες των Γαλάζιων – Τι θα δούμε απόψε
16 Οκτωβρίου, 2024
Λ. Ποσειδώνος: Αποκάλυψη σοκ για τον γκαλερίστα που σκότωσε οδηγώντας μεθυσμένος
16 Οκτωβρίου, 2024
ΕΦΕΤ: Κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να θεωρείται υγιεινό αν πρώτα δεν είναι ασφαλές
16 Οκτωβρίου, 2024