Βλάχος: Η ΝΔ να μην θεωρεί δεδομένη την ψήφο μου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τη θέση ότι εξακολουθεί να έχει απορίες σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και μετά την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, διατύπωσε την Δευτέρα το πρωί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Βλάχος υπογράμμισε την ελευθερία των βουλευτών να εκφράζουν την γνώμη τους και τόνισε ότι η θετική του ψήφος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ούτε σε ψηφοφορίες για νομοσχέδια, ούτε και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής πάντως διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του, ούτε άλλους βουλευτές που συνυπέγραψαν μαζί του κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ως “αντάρτες”. «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, έχουμε όμως και το καθήκον του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Εξάλλου αντάρτες δεν μας αποκαλεί καν το κόμμα. Αντάρτες μας αποκαλούν τρίτα πρόσωπα. Η αντιπολίτευση όταν ασκεί κριτική στην κυβέρνηση έχει πάντα απώτερο σκοπό να κερδίσει πολιτικά. Εμείς αν πετύχει η πρωτοβουλία μιας κοινοβουλευτικής μας ερώτησης και “κερδίσουμε”, κερδίζει η ίδια η ΝΔ».

Επίσης σχετικά με τις ερωτήσεις-παρεμβάσεις για ζητήματα κόκκινων δανείων, ακρίβειας και χρηματιστηρίου ενέργειας, ανέφερε: «Δεν τίθεται θέμα “λαϊκής δεξιάς” αλλά κοινωνικού κράτους, το οποίο υπηρετεί η ΝΔ με βάση τις ιδρυτικές της αξίες. Υπάρχουν μέτρα τα οποία κι εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε ως βουλευτές. Όταν βλέπουμε όμως ότι ένα μέτρο το οποίο ψηφίσαμε δεν αποδίδει, υποδεικνύουμε αλλαγές επί του μέτρου αυτού στις οποίες θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ως κυβέρνηση».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Eurojackpot Extra: Επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ στην αυριανή κλήρωση για τους νικητές της κατηγορίας 4+1 – Αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ για τους παίκτες στην Ελλάδα
21 Οκτωβρίου, 2024
Ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πότε θα καταρρεύσει ο αντικυκλώνας
21 Οκτωβρίου, 2024
Ν. Παππάς: Η ΝΔ μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση της υγείας – Αφήνουν τις δομές να καταρρεύσουν
21 Οκτωβρίου, 2024
Λίβανος: Το χρονικό του ισραηλινού πλήγματος στον οικονομικό βραχίονα της Χεζμπολάχ
21 Οκτωβρίου, 2024
Κινηματογραφική καταδίωξη στη Νίκαια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο ΙΧ
21 Οκτωβρίου, 2024
Το Τελ Αβίβ γνωστοποίησε στον Λευκό Οίκο τις απαιτήσεις του για τον τερματισμό του πολέμου στον Λίβανο
21 Οκτωβρίου, 2024
Αρκαδία: Εντοπίστηκε φυτεία «μαμούθ» με 1 τόνο κάνναβης
21 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: 72χρονος φυλακίστηκε για ασέλγεια στα εγγόνια του & αποδείχτηκε πως ήταν σκευωρία
21 Οκτωβρίου, 2024
Συντάξεις: Νωρίτερα οι πληρωμές για τον Νοέμβριο
21 Οκτωβρίου, 2024
Τα SOS για τεκμήρια από ακίνητα και χρηματικές γονικές παροχές – Τι πρέπει να προσέχουν οι φορολογούμενοι
21 Οκτωβρίου, 2024