Βόλος: Πρόστιμο 500 ευρώ σε μαθήτρια που αρνήθηκε να πάει μάρτυρας σε υπόθεση bullying

Ακριβά θα κοστίσει σε μια μαθήτρια στον Βόλο η άρνησή της να παραστεί ως μάρτυρας σε μια υπόθεση bullying.

Πρόκειται για περιστατικό bullying σε βάρος μίας 14χρονης μαθήτριας σε Γυμνάσιο της περιοχής του Δήμου Ν. Πηλίου στον Βόλο, στο τέλος του 2023 με την μαθήτρια που είχε κληθεί ως μάρτυρας να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο και η υπόθεση πήρε αναβολή από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η ανήλικη μάρτυρας παρόλο που έλαβε δύο κλήσεις για να παραστεί στο Δικαστήριο, δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα χθες, να της επιβληθεί πρόστιμο λιπομαρτυρίας και εξόδων της δίκης, που για άλλη μια φορά αναβλήθηκε, ύψους 500 €, καθώς ήταν η αιτία δεύτερης αναβολής της δίκης.

Με τον τρόπο αυτό «σέρνεται» μια υπόθεση που είχε απασχολήσει τότε την κοινή γνώμη και ακόμη δεν ήρθε η δικαίωση για την 14χρονη τότε μαθήτρια. Κατηγορούμενοι είναι τρεις ανήλικοι για σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου και εξύβριση όπως γράφει το magnesianews.gr.

Η υπόθεση σχολικού εκφοβισμού είχε αποκαλυφτεί τον Δεκέμβριο του 2023, όταν η μητέρα μίας 14χρονης μαθήτριας που φοιτούσε εκείνη την περίοδο σε γυμνάσιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, βρήκε μέσα στην τσάντα της ένα μαχαίρι. Όταν έκπληκτη ρώτησε το παιδί της τι το θέλει το μαχαίρι, το κορίτσι ξέσπασε σε κλάματα και της εξομολογήθηκε πως επί τρία χρόνια ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη εντός και εκτός σχολείου.

Η μαθήτρια είχε αποκαλύψει ότι άλλα ανήλικα παιδιά της άρπαζαν το χαρτζιλίκι, το φαγητό, τη χτυπούσαν ακόμη και μέσα στο σχολικό λεωφορείο, ενώ έφθασαν στο σημείο να την ξυλοφορτώσουν άγρια έξω από το σχολείο, με αποκορύφωμα ότι της είχαν σπάσει δάχτυλο του χεριού, γεγονός που κατήγγειλαν εγγράφως συμμαθητές της στη διεύθυνση του σχολείου και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες και τρείς συμμαθητές της πήραν διήμερη αποβολή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα
28 Οκτωβρίου, 2024
Σύνταγμα: Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία
28 Οκτωβρίου, 2024
Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Ημέρα εθνικής εορτής και απόδοσης τιμής σε όσους πολέμησαν για την Eλευθερία της Ελλάδας
28 Οκτωβρίου, 2024
Κουτσούμπας για 28η Οκτωβρίου: Το «όχι» του λαού είναι ένα τεράστιο «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον καπιταλισμό
28 Οκτωβρίου, 2024
YΠΕΞ: Ζήτω η 28η Οκτωβρίου
28 Οκτωβρίου, 2024
Καθολική Εκκλησία: Ροές χρήματος μεταξύ επιχειρηματία και στελέχους της Επισκοπής Σύρου μέσω τζόγου
28 Οκτωβρίου, 2024
Στο Περιστέρι για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης
28 Οκτωβρίου, 2024
Γάζα: Εκεχειρία δύο ημερών προτείνει ο Σίσι
28 Οκτωβρίου, 2024
Δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο: Χαροπαλεύει ο 55χρονος – Τι απαντά το υπουργείο Τουρισμού
28 Οκτωβρίου, 2024
28η Οκτωβρίου: Live η στρατιωτική παρέλαση
28 Οκτωβρίου, 2024