ΣΥΡΙΖΑ: Θα δεχθεί η κυβέρνηση τη νοσηλεία τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα;

Το ζήτημα της νοσηλείας τραυματισμένων παιδιών από τη Λωρίδα της Γάζας στην Ελλάδα, θέτουν, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλευτού Β2 Δυτ. Τομέα Αθηνών, Ρένας Δούρου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της κ. Δούρου, «το θέμα επανέφερε στην πρόσφατη συνάντησή του με τη Ρ. Δούρου και τον Π. Τριγάζη, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Yussef Dorkhom, θυμίζοντας σχετική δέσμευση του υπουργού Εξωτερικών τον Ιούνιο, όταν πρότεινε “οι ευρωπαϊκές χώρες που το επιθυμούν να φιλοξενήσουν παιδιά από τη Γάζα, μακριά από τον λιμό και τις βόμβες”».

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας αν σκοπεύουν να ανταποκριθούν στην έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μεταφορά ασθενών εκτός Γάζας, σε ποια φάση βρίσκεται το θέμα της νοσηλείας 500 τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα σε ελληνικά νοσοκομεία και, τέλος, σε ποιες ενέργειες θα προβούν ή έχουν ήδη προβεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Όλιβερ Στόουν θα καταθέσει για τη δολοφονία Κένεντι
31 Μαρτίου, 2025
Πέθανε ο αρχαιολόγος Γεώργιος Σ. Κορρές
31 Μαρτίου, 2025
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες
31 Μαρτίου, 2025
Στη φυλακή άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό 13χρονης στην Κάλυμνο
31 Μαρτίου, 2025
Εύβοια: Συνελήφθη ο άνδρας που παρενόχλησε 11χρονη
31 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε αντιπροσωπεία της Tesla στη Ρώμη
31 Μαρτίου, 2025
Πολωνία: Συμφωνία-μαμούθ ύψους 2 δισ. ευρώ με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αεράμυνας με Patriot
31 Μαρτίου, 2025
Σάλος με τις δηλώσεις της Βάσιας Τριφύλλη για Φιλιππίδη και Παπούλια
31 Μαρτίου, 2025
Μασκ: Έλεγχος στα μέλη του Κογκρέσου που πλούτισαν περιέργως
31 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Έμπρακτη στήριξη στη βιομηχανία αλουμινίου»
31 Μαρτίου, 2025