Στέφανος Κασσελάκης: Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά

Για όλες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο OPEN ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να να προχωρήσει σε διώξεις στελεχών που του άσκησαν κριτική αν και όπως ισχυρίστηκε «η βάση δεν ξεχνάει», ενώ πρόσθεσε πως εάν «η βάση επιλέξει να μείνουν στην πρώτη γραμμή όσοι έχουν εκφραστεί άσχημα προς εμένα, θα το σεβαστώ απόλυτα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

«Οι υποψηφιότητες κηρύσσονται μόνο στο συνέδριο και δεν ξέρουμε ακόμα που θα γίνει το συνέδριο. Θα πρέπει να μεσολαβήσουν οι εκλογές των συνέδρων μέχρι τότε. Πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε υπάρχει ένα νέο διοικητήριο στην καθημερινότητα του κόμματος και πρέπει να αποφασίσει τις λεπτομέρειες. Δεν τιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο μήνες μετά την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, να μην έχει έναν κλεισμένο χώρο και τι διαδικασία έχει ακολουθήσει. Θα πάμε σε ένα μπουζουξίδικο που δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν μας τιμά. Αν υπάρξει οποιαδήποτε αναβολή ή άλλη αντιδημοκρατική διαδικασία, πέρα από αυτές που έχουν γίνει, ή υπάρξει ένα κλειστό συνέδριο που δεν θα επιτρέψει στους συνέδρους να συμμετάσχουν, τότε θα παρθούν αποφάσεις από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό», είπε αναφορικά με το Συνέδριο και τις υποψηφιότητες.

«Η βάση δεν θα ξεχάσει όσα ειπώθηκαν»

Για την κριτική που του ασκούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ισχύει ότι τα περισσότερα στελέχη δεν με θέλουν. Υπάρχει η Κεντρική Επιτροπή που εκλέχθηκε το 2022, που έπρεπε να εκλεγεί πέρυσι όταν έγινα πρόεδρος. Όσοι έχουν εκφραστεί με χυδαίο τρόπο προς το πρόσωπό μου και βγαίνουν στα κανάλια, εκφράζοντας μίσος και αντιπάθεια, δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων και δεν εκτιμούν τη δουλειά που κάναμε στον ΣΥΡΙΖΑ έναν χρόνο. Αν διαφωνούν με το έργο μας, να το πουν. Δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα προβεί σε διώξεις. Θα αλλάξουμε το κόμμα και θα αποφασίσει η βάση. Είμαι σίγουρος ότι η βάση δεν θα ξεχάσει αυτά που έχουμε δει. Αν η βάση επιλέξει να μείνουν στην πρώτη γραμμή όσοι έχουν εκφραστεί άσχημα προς εμένα, θα το σεβαστώ απόλυτα. Αυτή είναι η δημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη δημοκρατία».




Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα
28 Οκτωβρίου, 2024
Σύνταγμα: Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία
28 Οκτωβρίου, 2024
Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Ημέρα εθνικής εορτής και απόδοσης τιμής σε όσους πολέμησαν για την Eλευθερία της Ελλάδας
28 Οκτωβρίου, 2024
Κουτσούμπας για 28η Οκτωβρίου: Το «όχι» του λαού είναι ένα τεράστιο «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον καπιταλισμό
28 Οκτωβρίου, 2024
YΠΕΞ: Ζήτω η 28η Οκτωβρίου
28 Οκτωβρίου, 2024
Καθολική Εκκλησία: Ροές χρήματος μεταξύ επιχειρηματία και στελέχους της Επισκοπής Σύρου μέσω τζόγου
28 Οκτωβρίου, 2024
Στο Περιστέρι για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης
28 Οκτωβρίου, 2024
Γάζα: Εκεχειρία δύο ημερών προτείνει ο Σίσι
28 Οκτωβρίου, 2024
Δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο: Χαροπαλεύει ο 55χρονος – Τι απαντά το υπουργείο Τουρισμού
28 Οκτωβρίου, 2024
28η Οκτωβρίου: Live η στρατιωτική παρέλαση
28 Οκτωβρίου, 2024