Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Περιστέρι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε δήλωση του χαρακτήρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ως «δύναμη της χώρας μας» και είπε ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τα επαρκή εφόδια ώστε να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.

«Είναι μια ημέρα τιμής και αναστοχασμού»

«Είναι μια ημέρα τιμής και αναστοχασμού. Θυμόμαστε όλους εκείνους που πριν από 84 χρόνια θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Στη Θεσσαλονίκη γίνεται η παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων που δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η πατρίδα μας είναι ισχυρή με ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν όλες και όλους να είμαστε ασφαλείς.

Σε όλες τις άλλες πόλεις παρελαύνουν οι μαθητές μας από το δημοτικό έως το λύκειο και είναι η επόμενη γενιά αυτή είναι η ισχύς η δύναμη της χώρας και χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε σε αυτά τα παιδιά να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών τους αλλά να θυμούνται πάντα ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που χρειάζεται διαρκή φροντίδα χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συνυπάρχουμε παρά τις διαφορές μας να προοδεύουμε και να προχωρούμε μπροστά. Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης χρόνια πολλά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook, χθες, ο πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά με τη σημερινή ημέρα: «Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη και μπροστά στο «αδύνατο».

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το “αδύνατο”. Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μία παρατεταμένα ταραγμένη γειτονιά, ένας αξιόπιστος παράγοντας ειρήνης, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Προϋπόθεση για αυτόν τον πατριωτισμό τής ευθύνης, τον υγιή πατριωτισμό, είναι μια δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ενέργεια: Μειωμένες οι τιμές για ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης τον Νοέμβριο
28 Οκτωβρίου, 2024
Δέσποινα Μοιραράκη: «Έρχονται πολλοί άντρες και με φλερτάρουν, αυτό με ανεβάζει ψυχολογικά»
28 Οκτωβρίου, 2024
Δήμος Αθηναίων για τη δηλητηρίαση μαθητών από αλκοόλ σε κλαμπ: Θα προβούμε άμεσα στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες
28 Οκτωβρίου, 2024
Μπορέλ: Νέα έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο
28 Οκτωβρίου, 2024
Ιράκ: Διαμαρτυρία στον ΟΗΕ για τη χρήση του εναέριου χώρου του από το Ισραήλ για τα πλήγματα εναντίον του Ιράν
28 Οκτωβρίου, 2024
24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη μεταμόσχευση γενειάδας
28 Οκτωβρίου, 2024
Βρέφος πέθανε σε ΜΕΘ νεογνών – Του έδωσαν βρεφικό γάλα διαλυμένο σε αλκοόλ
28 Οκτωβρίου, 2024
Εξήντα μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο
28 Οκτωβρίου, 2024
Εργοδότες ξεγελούν τους εργαζόμενους – Τους αναγκάζουν να δουλέψουν μετά το σχόλασμα ενώ έχουν «χτυπήσει» κάρτα
28 Οκτωβρίου, 2024
Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 32χρονη στη Ροδόπη
28 Οκτωβρίου, 2024