Η απεργία των εργαζομένων, που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου, συνεχίζεται στον ΟΤΕ (ως τις 12 Ιανουαρίου, σε πρώτη φάση) και ως εκ τούτου η κατάσταση εξακολουθεί να εμφανίζεται τεταμένη. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε μια «ηχηρή» κίνηση.
Συγκεκριμένα, προχώρησε σε υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι μερίδα των συνδικαλιστών απαγορεύει ή εμποδίζει την πρόσβαση των συναδέλφων τους στην εργασία, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους, επομένως πρόκειται για μια «αντιδημοκρατική ενέργεια». Και, άρα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η διοίκηση επιλέγει να «πολεμήσει» με τα όπλα του αντιπάλου, δηλαδή την προστασία του εργασιακού δικαιώματος!
Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για προσπάθεια αντιμετώπισης του «αντιδημοκρατικού φαινομένου του αποκλεισμού κτιρίων» και «παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους», που είναι «παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία».
Με άλλα λόγια, έχουμε στέρηση της ελευθερίας της επιλογής, στέρηση του δικαιώματος της εργασίας και κατ’ επέκταση και οικονομική ζημία στους εργαζόμενους που εμποδίστηκαν. Και για αυτό, η διοίκηση καταθέτει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας των εργαζομένων έναντι των συνδικαλιστών, που ο ρόλος τους είναι… η προστασία των εργαζομένων!
Απλώς, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η κάθε πλευρά θέτει στο επίκεντρο διαφορετικά δικαιώματα διαφορετικής μερίδας εργαζομένων, άσχετα αν όλοι αναφέρονται σε όλους.